Dogecoin piyasa değerine göre bu altcoin'in önüne geçti! Rekabet kızışıyor
Dogecoin piyasa değerine göre bu altcoin'in önüne geçti! Rekabet kızışıyor

Dogecoin piyasa değerine göre bu altcoin’in önüne geçti! Rekabet kızışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin (DOGE), Terra’yı (LUNA) arkasına alarak piyasa değerine göre onunca en büyük kripto olarak sıralandı. Bu sıralama Terra fiyatında yaşanan düşüşlerin ardından gerçekleşti.  Terra ekosisteminde son birkaç gün içinde LUNA fiyatında geçen hafta %28.16 düştü ve Aralık ayında ulaşılan tüm zamanların en yüksek fiyatının %50’den fazla altına düştü.

Dogecoin ise bu düşüşten yararlanarak LUNA’nın önüne geçti.

DOGE ve LUNA arasındaki hakimiyet rekabeti kızışmaya devam ediyor. Elde edilen verilere göre, Dogecoin piyasa değerinde bir kez daha Terra’yı (LUNA) geride bırakıyor. DOGE’nin piyasa değeri 18.22 milyar dolar civarındayken, LUNA’nınki şu anda 18.20 milyar dolar değerinde.

Ancak piyasa katılımcıları, düşüşün DOGE’deki artıştan değil, LUNA pazarında meydana gelen panik satışlardan olduğunu düşünüyor. DOGE’nin fiyatı, son yedi gün içinde %1,04 artışla küçük oranda artış kaydetti. Buna karşılık, LUNA aynı zaman diliminde %28,16 düşüş yaşadı.

Dogecoin üstünlüğü daha uzun süre elinde tutacak mı?

Şu anda DOGE’yi LUNA’dan ayıran çok az bir fark bulunuyor. Bununla birlikte meme coin, 2022’de çok az vaadde bulundu. DOGE kurumsal yatırımcılardan daha fazla benimseniyor olsa da, Dogecoin blockchaini için çeşitli gelişmeler planlanıyor. Memecoin, bu yıl Tesla ürünleri için kabul edilmeye başladı. Elon Musk ayrıca yakın zamanda McDonald’s fast-food restoran zincirini DOGE’yi kabul etmeye davet etti.

DOGE’nin bu gelişmeler göz önüne alındığında LUNA’nın üzerindeki konumunu koruması beklenebilir. Şunu da belirtmekte fayda var LUNA uzun süre düşüşü devam ettirmeyebilir ve DOGE’yi tekrar geçebilir. Terra’nın kurucusu Do Kwon’a göre, UST arzı önümüzdeki 12 ay içinde önemli ölçüde artabileceğini belirtti. Kwon, UST’yi önceki ATH’sini geçecek şekilde artırabilecek birkaç faktörü vurgularken, bunun LUNA’nın fiyatı üzerinde genel olarak olumlu bir etkisi olabileceğini de sözlerine ekledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin