featured

Dogecoin işlem hacmi Bitcoin ve Ethereum’u geride bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dogecoin, işlem açısından Bitcoin’i bir kez daha ilgi odağı olmaktan çıkardı. Ethereum da geride kaldı, ancak memecoinin ağındaki gelişme beklendiği kadar yüksek olmadı. Dogecoin [DOGE], 28 Mayıs’ta günlük iki milyon alım satım aktivitesini aştığı için işlem hacminde bir artış oldu. Bu artış, memecoinin Bitcoin [BTC] ve Ethereum [ETH] ağları altında kayıtlı sayıları geçebileceği anlamına geliyor.

Dogecoin piyasanın krallarını geride bırakıyor!

Blockchair’dan alınan verilere göre, 24 Mayıs civarında sayım bir milyonun biraz üzerindeyken başladı. Ancak günler geçtikçe işlemler arttı. Bu da Dogecoin’in ilk iki blok zincirini geride bırakmasını sağladı.

Dogecoin
Kaynak: Blockchair

Aynı dönemde, Ethereum’un en yüksek günlük işlem sayısı 969.096 idi. Bitcoin için bu, DRC20 deneyinin başlatılmasından bu yana Dogecoin’in onu geride bıraktığı ilk sefer değildi. Bu kez, söz konusu tarihte yaklaşık 490.000 işlem gerçekleştirerek Dogecoin ve Ethereum’un gerisinde kaldı. Yine, işlem sayısındaki artış DRC20’nin benimsenmesiyle bağlantılı olabilir.

Birkaç hafta önce Dogecoin topluluğunun bir bölümü, Bitcoin Ordinals ve BRC-20’ye yanıt olarak token standardını geliştirdi. Hâlâ net bir yapıya sahip olmayan kendi “Doginalleri” olarak adlandırılsa da Bitcoin veya Litecoin’in [LTC] LTC20’sine kıyasla çok ucuz bir oranda blok zincirinde yeni token basma yeteneği, faaliyetteki artışı etkilemiş olabilir.

NFT’ler gerileme yaşarken Hashrate’ler yükseliyor!

Sonuç olarak, işlem sayısındaki artış DOGE hashrate’ini etkilemiş gibi görünüyor. Hashrate, yeni bloklar oluştururken sağlanan hesaplama gücü sayısının bir tahmini olarak hizmet eder. CoinWarz’a göre Dogecoin’in hashrate’i son 24 saat içinde saniyede 1 PetaHash’e (PH/s) yaklaştı.

dogecoin analiz
Kaynak: CoinWarz

DRC20 denemesiyle elde edilen bazı başarılara rağmen DOGE’nin geliştirme faaliyeti düştü. Santiment’in verileri basın zamanında metriğin 0,119’a düştüğünü gösterdi. Geliştirme faaliyetinin basitleştirilmesi, blok zincirindeki operatörlerin ağı yükseltmeleri uygulama taahhüdüne işaret ediyor. Dolayısıyla, düşüş Dogecoin’de bunların çoğunun gerçekleşmediğini ima etti.

Bununla birlikte değiştirilebilir tokenlerin benimsenmesinin DOGE’nin değiştirilemez mezhebini inanılmaz derecede gölgede bıraktığı görülmüştür. Santiment’in verilerine göre blok zincirindeki NFT işlem hacmi 21 Mayıs’tan bu yana azalıyor. Bu yazı itibariyle hacim 321.000 dolardı. Bu da meme ile bağlantılı NFT’lerin takasına olan ilginin azaldığı anlamına geliyor.

dogecoin analiz
Kaynak: Santiment

İşlemlerdeki artıştan bağımsız olarak DRC20 token standardının hâlâ nispeten yeni olduğunu ve sınırlı bir altyapıya sahip olduğunu unutmamak gerekir.  Maliyet etkinliği sayesinde yaygın bir ilgi uyandırmış olsa da basın saatine göre işlem sayısı azalmıştı.

ambcrypto.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin