featured

Dogecoin, yeniden milyarder Elon Musk’ın desteğine mi ihtiyaç duyuyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Milyarder Elon Musk’ın, Dogecoin’i favori kripto para birimi olarak tanıtmasının arsından fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,7 dolara kadar yükselmişti. Ancak şu anda bu seviyeden oldukça uzakta işlem görüyor. Bununla birlikte, mevcut boğa hissiyatı ile bile gözde meme coin düşük performans gösteriyor. Ancak Musk’ın Dogecoin’e verdiği desteğin geri gelmesi durumunda bir hareketlenme gerçekleşebilir.

Elon Musk, Dogecoin’i yeniden yaratabilir mi?

Elon Musk’ın Dogecoin topluluğu üzerindeki etkisi ve buna bağlı olarak fiyat hareketine olan etkisi hâlâ çok belirgin. Musk’ın Twitter’ı satın almış olması bile DOGE fiyatının birkaç gün içinde %150’nin üzerinde artmasına yol açtı. Ancak şu ana kadar milyarderden kripto para birimi hakkında pek bir açıklama gelmedi.

Dogecoin Elon Musk

Bununla birlikte, Musk’ın Dogecoin hakkında sıkça paylaşım yaptığı 2021’in başlarına baktığımızda, bunu tekrar yapmaya başlarsa ne olacağını merak etmekten kendimizi alamıyoruz. DOGE fiyatının Musk’ın bu konuda paylaşım yapmaya başladığı 2021’deki konumuna kıyasla mevcut konumu göz önüne alındığında bir düşüş gerçekleştiğini görebiliriz.

Gözde meme coin’in fiyatı ünlü milyarderin desteği ile 2021 yılında %70,000’in üzerinde bir artış gerçekleştirmişti. Yani fiyat, çok hızlı bir şekilde 0,0011 dolardan 0,78 dolara yükselmişti. Mevcut fiyat trendinden yola çıkarak, benzer bir olay gerçekleşmesi durumunda DOGE fiyatı hızla 5 doları aşabilir. Hatta yeniden %70,000’lik bir ralli gerçekleşmesi durumunda fiyat 60 doların üzerine çıkar.

60 dolar seviyesi bu noktada gerçekçi olmasa da, Musk’tan gelecek bir başka tutarlı hamle, Dogecoin’i kolayca piyasanın geri kalanının önüne geçirebilir. DOGE fiyatı beklenen fiyatlara ulaşmasa bile, Musk bir kez daha tüm ağırlığını arkasına verirse kesinlikle tüm zamanların en yüksek seviyeleri görülecektir.

Meme coin’ler nasıl performans gösteriyor?

Elon Musk’tan böyle bir hareket gelmesi sonucunda sadece DOGE değil, piyasadaki diğer meme coin’ler de iyi etkilenecektir.

Shiba Inu ve Baby Doge gibi meme coin’ler DOGE toparlanmaya başlarsa kolayca bir ralli gerçekleştirebilir. Bunun nedeni, yatırımcıların Dogecoin’deki treni kaçırdıklarına inanmaları ile diğerlerini yakalamak amacıyla piyasadaki meme coin’lere akın edecek olmasıdır.

Genel olarak, Musk’ın Dogecoin’e verdiği destek, yalnızca meme coin’ler üzerinde değil tüm kripto para piyasası üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin