featured

Dogecoin (DOGE) fiyatında Elon Musk’ın etkisi: Yüzde 150’lik bir sıçramaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE)’in fiyat hareketi, Elon Musk’un son zamanlarda paylaştığı tweet’lerden önemli ölçüde etkilendi. Fiyat, Musk’un Twitter’ı satın almasının ardından Kasım 2022’de 0,1589 doları aşmıştı. Ancak o zamandan beri DOGE belirgin bir düşüş trendinde.

Musk’ın Dogecoin’i Twitter’da bir ödeme yöntemi olarak tanıtma beklentisi toplulukta bir heyecan yaratmıştı. Bununla birlikte DOGE işlem hacmindeki keskin düşüş, spekülatörlerin ve yatırımcıların azaldığını düşündürdü.

Musk, Dogecoin’i Twitter’a entegre ederse hızlı bir fiyat tepkisi gelebilir. Peki, giriş yapmak için en doğru seviye nedir?

Dogecoin (DOGE) aylık grafik analizi:

Birçok eski altcoin yeni dip seviyelere ulaşırken Dogecoin aylık grafiğinde daha esnek bir yatay birikim modeli sergiliyor. Aylık grafik, 0,0480 dolar seviyesinin meme coin için çok önemli olduğuna işaret ediyor. Dogecoin’in bu seviyenin üzerinde tutunabilmesi durumunda iyi bir giriş fırsatı oluşabilir.

DOGE Dogecoin

Bu fiyat seviyesi, 100 haftalık EMA seviyesi ile çakıştığı için de ayrıca önemlidir. Bununla birlikte, meme coin’lerin doğası göz önüne alındığında, Dogecoin’in uzun vadeli gidişatıyla ilgili bir belirsizlik olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Dogecoin (DOGE) haftalık grafik analizi:

Haftalık grafik net bir düşüşe işaret ediyor. DOGE, 0,075 dolar seviyesindeki üst trend çizgisine doğru başka bir koşu gerçekleştirmeden önce 0,0480 dolar seviyesindeki alt trend çizgisine doğru düşebilir. Dikkat çekici bir şekilde, Haziran 2022’deki 30 ayın en düşük seviyesi de kanalın en düşük seviyesi olan 0,0488 doların yakınında yer alıyor.

DOGE buradan yükselirse 0,0909 dolara doğru bir hareket gelebilir. Bu durumda düşüş trendindeki kırılmanın yeniden testi de burada gerçekleşebilir. Boğalar başarılı olursa, 0,1093 dolar ile 0,1169 dolar seviyeleri sıradaki hedefler olabilir. Nihai hedef ise büyük satış baskısının beklendiği Kasım 2022’nin en yüksek seviyesi olan 0,1589 dolardır. Mevcut fiyattan bakıldığında DOGE fiyatının bu seviyeye ulaşabilmesi için %150’nin üzerinde bir kazanç elde etmesi gerekiyor.

Dogecoin (DOGE) günlük grafik analizi:

1 günlük grafik, Dogecoin’in önceki yılın Aralık ayından bu yana boğuştuğu kalıcı düşüş trendinin altını çiziyor. Azalan bir trend kanalıyla sınırlandırılan bu düşüş trendi kesintisiz bir şekilde devam ediyor.  Temmuz ayı sonlarında DOGE bu kanalın üst sınırından geri çekildi ve bir kez düştü.

Endişe verici bir şekilde, 200 günlük EMA da dahil olmak üzere önemli destek noktaları tehlikeye girdi. Bu da potansiyel bir düşüş eğilimine işaret ediyor. Günlük grafikteki teknik göstergeler gözde meme coin’in yılın en düşük seviyesi olan 0,05593 dolara tekrar dönebileceğini gösteriyor. Düşüşün devam etmesi durumunda aşağı yöndeki hedefler sırasıyla 0,05 dolar ve 0,048 dolar seviyeleri olacaktır.

Öte yandan, eğer DOGE yeni bir yıllık düşük seviyeye gerilemekten kaçınabilirse ve kripto piyasasındaki duyarlılık pozitif yöne eğilirse yatırımcılar için iyi bir giriş fırsatı oluşabilir.  Önemli bir fiyat canlanması için Dogecoin’in güçlü bir satın alma hacmiyle bu potansiyel yeni düşük seviyeden toparlanması gerekiyor.

NewsBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin