featured

Dogecoin (DOGE) fiyatı büyük bir ralliye hazırlanıyor: Satın almak için doğru bir zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası bir miktar toparlanmasına rağmen gözde meme coin Dogecoin (DOGE), oldukça zayıf performans gösterdi. Fiyat, yakın zamanda bir düşüş yaşadı ancak uzun vadeli grafikleri yükselişe işaret ediyor.

Popüler kripto analisti Ali Martinez, Dogecoin’in çok yıllı azalan üçgen oluşumunun zirvesine yaklaştığını belirtti.

0,0835 doların üzerindeki haftalık mum kapanışı, DOGE için yeni bir yükseliş koşusu başlatabilir. Bunun gerçekleşmesi durumunda meme coin’in fiyatı 1 dolara doğru hareket edebilir. Ancak yatırımcıların 0,0482 dolardaki destekte dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü analistin yorumlarına göre, bu seviyenin kaybedilmesi durumunda çok daha düşük seviyeler gelebilir.

Dogecoin DOGE

DOGE fiyatı son 24 saat içinde %1,18 oranında bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 0,058 dolar civarında işlem görüyor. Meme coin’in piyasa değeri ise 8,28 milyar dolar. Dogecoin’de son birkaç ayda gözlemlenen aşırı satış, onu güçlü bir geri dönüş için konumlandırabilir ve potansiyel olarak kripto para biriminin yılı güçlü bir şekilde bitirmesine olanak sağlayabilir.

Dogecoin (DOGE) fiyat tahmini

Yalnızca teknik göstergelere bakıldığında çok sayıda analist, DOGE fiyatının yakın zamanda toparlanacağını öngörüyor.

Göreceli güç endeksi (RSI), yaklaşık iki ayı 50 işaretinin altında geçirdikten sonra bir kez daha neredeyse 30’a geriledi.

Dahası, Dogecoin’in 30 günlük EMA’sı, birkaç aydır 200 günlük ortalamanın önemli ölçüde altında kaldı. Bu, meme coin’in önemli ölçüde düşük değerde olduğuna ve potansiyel bir yükseliş trendine hazır olduğuna işaret ediyor.

Ancak Dogecoin’in destek noktalarını kaybetmesi, ayıların güçlü hâkimiyetine işaret ettiğinden yatırımcıların da dikkatli olması gerekiyor. Çünkü fiyat, son zamanlarda kritik destek noktası olan 0,60 doların altına düştü.

Dahası son zamanlardaki önemli transferlerden de anlaşılacağı üzere, balinaların token’ı biriktirmek yerine boşaltmaya daha yatkın olduğunu gösteriyor.

Ek olarak, Dogecoin’in 24 saatlik işlem hacminin azalması da zayıflığın önemli bir göstergesi olarak görülüyor. Çünkü işlem hacmi, geçen yıl Kasım ayındaki 9 milyar dolarlık zirveden bugün yaklaşık 175 milyon dolara düştü. Bu düşüş, meme coin’e olan ilginin azaldığının başka bir göstergesidir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin