featured

DOGE denemekten vazgeçmiyor! 0,10 dolardaki direnç sonunda kırılabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE), mevcut piyasa koşullarında finans çevrelerinde önemli bir konuşma ve spekülasyon konusu hâline geldi. Geçtiğimiz haftalarda, meme coin makul kazançlar elde etti ve hem yatırımcıların hem de meraklıların onayını aldı.

Dogecoin, ünlülerin desteği, sosyal medya çılgınlığı ve ana akım kültürde kripto para birimlerinin artan kabulü gibi faktörler sonucunda önemli bir yükselişe tanık oldu.

Şimdi Mayıs ayının dördüncü haftası yaklaşırken, birçok kişi gözde meme coin’in oldukça kritik bir seviye olan 0,10 doları aşıp aşamayacağını merakla bekliyor.

Fiyat iyileşiyor

Bu yılın Nisan ayında Dogecoin, en sesli destekçilerinden biri olan eski Twitter CEO’su Elon Musk’ın sosyal medya platformunun logosunu kripto para birimi ile eşanlamlı hâle gelen Shiba Inu köpeği olarak değiştirmesinden sonra yeni bir zirveye ulaştı.

Hareket, DOGE için önemli bir onay olarak görüldü ve değeri yalnızca birkaç saat içinde %25’ten fazla arttı.

Bununla birlikte, gözde meme coin’in fiyatı kısa sürede yeniden düşüş yaşadığı için heyecan kısa sürdü. Bu da onun patlamayı bekleyen spekülatif bir balon olduğu endişelerine yol açtı. Ancak DOGE haftalar geçtikçe yeniden ivme kazanmaya başladı.

Son günlerde Dogecoin, kripto para hayranı olduğu söylenen Twitter’ın yeni CEO’su Linda Yaccarino’nun atanması sayesinde bir kez daha üst sıralara yükseldi.

Sıradaki hareket ne olacak?

En başta şaka amaçlı üretilen DOGE, yılın büyük bölümünde 0,070 dolar ile 0,10 dolar aralığında yatay hareket etti. Oldukça kritik olan 0,10 dolar eşiğini aşmak için yapılan birkaç girişime rağmen, DOGE bunu başaramadı.

Fiyat, Şubat ayında 0,097 dolar ile yıl içi en yüksek seviyesine dokundu. Daha sonra Nisan ayında 0,096 dolara yükselerek ile 0,10 dolardaki direnç noktasına çok yaklaştı. Ancak iki denemesinde de bunu kırmayı başaramadı.

DOGE

Şu an itibariyle gözde meme coin’in mevcut destek noktası 0,073 dolarda bulunuyor. Sadece 215 milyon dolarlık işlem hacmine sahip olması nedeniyle her iki yönde de önemli bir hareket yaşaması pek olası değil. Bu, kripto para biriminin öngörülebilir gelecekte yatay fiyat hareketine devam edeceğini gösteriyor.

Büyük bir katalizör oluşmadığı sürece DOGE fiyatının Mayıs ayında merakla beklenen 0,10 dolar seviyesine ulaşması pek de olası gözükmüyor.

CoinGecko’ya göre DOGE, bu yazının yazıldığı sırada 0,0741 dolar civarında işlem görüyor ve son 24 saatte %0,7’lik mütevazı bir artış kaydetti.

Geçen hafta boyunca, fiyat toplamda %3’lük bir yükseliş yaşadı. Bu da son günlerdeki genel olumlu performansına katkıda bulundu.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin