featured
Print

Dogecoin ralli beklentisi büyüyor: DOGE fiyatı 0,1 dolara tırmanacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dogecoin fiyatı, belirsiz kripto para piyasasına rağmen görünüşte bir ralli beklentisi ile karşı karşıya. Bitcoin fiyatı ise bu hafta başında 30.000 dolara yükselmiş olsa bile ABD TÜFE verilerinin beklentisi BTC’nin 29.000 doların altına düştüğünü gördü. Bu arada perşembe günü yalnızca yüzde 0,2 artış gösteren Dogecoin, 406 milyon dolarlık hacim ve 10,65 milyar dolarlık piyasa değeri ile 0,07534 dolardan işlem görüyor.

Dogecoin fiyatı 0,1 dolara yükselebilir mi?

Dogecoin fiyatı, bir önceki hafta 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı) ve 100 günlük EMA (mavi) tarafından oluşturulan birleşme desteği olan 0,072 dolara geri çekilmeden sonra 200 günlük EMA’nın (mor) üzerinde 0,07512 dolarda marjinal bir şekilde duruyor.

Boğaların, özellikle X’in (eski adıyla Twitter) mikroblog platformundaki ödemeleri güçlendirmek için DOGE’yi benimseme olasılığı ile daha fazla meme kripto para edinme çabalarını ikiye katlamaları bekleniyor.

Milyarder Elon Musk’ın sahibi olduğu yeni markalı sosyal medya şirketi, kullanıcılarına yerel bir kripto tokeni “asla piyasaya sürmeyeceğine” dair güvence verdi. Bu meme kripto para topluluğunda Dogecoin’in beklenen ödeme ihtiyaçlarını karşılamak için seçileceği spekülasyonunu körükleyen bir duruş.

CryptoKaleo gibi influencer’lar, X’teki kazançlarını Dogecoin’de almaya ilgi duyduklarını zaten ifade ettiler. Bu da topluluğu heyecanlandırmaya devam eden bir diğer faktör. Musk’ın açıkça sevdiği bir token olan DOGE için böyle bir destek, ana akım benimsemesinde büyük bir artış anlamına gelecektir.

DOGE’un sosyal hacmi artıyor!

Altcoinin sosyal hakimiyeti son zamanlarda X’in benimsenmesi etrafında artan ilgiye atıfta bulunarak toparlanmaya başladı. Santiment’in sosyal hacim metriğine dayanan zincir üzerindeki verileri, sosyal kanallarda bahsedilenlerin sayısındaki büyümeye işaret ediyor.

Doge

Altcoin’in sosyal hacmindeki artış, grafikte gösterildiği gibi bu haftanın başlarında başladı ve bu da tokenin diğer büyük kriptoların gerisinde kaldığını gösteriyor. Bu eğilim devam ederse altcoin fiyatının 0,1 dolara yükselmesi göz korkutucu bir görev olmayabilir.

Dogecoin fiyat analizi ve tahmini

Altcoin, 200 günlük EMA tarafından güçlendirilen acil destek olan 0,07512 doların üzerinde seyrediyor. Bunun altında Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesinden gelen satış sinyali göz önüne alındığında kullanışlı olması beklenen başka bir izdiham desteği var.

Mavi renkteki MACD çizgisi kırmızı renkteki sinyal çizgisinin üzerine çıkamazsa ve momentum göstergesi ortalama çizginin (0,00) altındaki negatif bölgeye kayarsa olasılıklar 0,62 dolara kadar potansiyel olarak zarar verici kayıpları göz ardı etmeden 0,07 dolara kadar daha fazla düşüş lehine dönecektir.

Önemli grafik olayları, Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) orta çizgiden 80’in üzerindeki aşırı alım bölgesine geri dönmesiyle başlayarak önemli bir yükseliş trendinin başlangıcını işaret edebilir. Daha sonraki bir kırılma ve azalan noktalı trend çizgisinin üzerinde tutma, 0,1 dolara yükseliş trendi için onay görevi görecektir. Yatırımcılar bu seviyede kâr rezervasyonu beklemelidir. Kısaca 0,08 dolarda desteğe dönüşecek direnci gözden kaçırmamalıdırlar.

X’in ödemeler için DOGE’yi gerçekten benimsemesi durumunda, etrafındaki hareket muazzam derecede büyük olabilir ve muhtemelen 0,15 dolara kadar bir ralliyi tetikleyebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin