featured

DOGE, balinaların da desteğiyle hızla yükseliyor! Ancak yatırımcılar neden dikkatli olmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan DOGE, son birkaç gün içinde büyük artışlar yaşadı. Gözde meme coin, 2023 yılı içindeki en yüksek günlük işlem hacimlerini kaydetti. Bu olumlu performansı sayesinde fiyatı Ocak ayı içinde %40 oranında yükseldi.

Dogecoin’in son zincir üstü verileri, balinaların büyük miktarlarda token biriktirmesiyle birlikte yükseliş eğilimi gösteriyor. Ekip, Twitter hesapları aracılığıyla ilk kez 40,536,900 dolara denk gelen 450,000,000 adet token’ın en iyi 20 cüzdandan bilinmeyen bir cüzdana aktarıldığını duyurdu. Bunu, adres etkinliğindeki artışın yanı sıra günlük işlem hacimlerindeki artış izledi.

DOGE

Meme coin’in fiyatı, 29 Aralık’tan bu yana ilk kez 0,095 dolara dokundu. Fiyat, son zamanlarda yükseliş trendinde. Ayrıca, 21 günlük ve 50 günlük hareketli ortalamaların üzerinde işlem görüyor. 0,0675 dolarda bulunan 200 günlük Hareketli Ortalamada sağlam bir destek bulundu.

Günlük grafik, meme coin’in ticaret seansını 0,094 dolar ile en yüksek seviyede açtığını ve daha sonra 0,0978 dolar ile daha yüksek seviyelere dokunduğunu gösteriyor. Bununla birlikte fiyat, o zamandan beri düşüş eğiliminde ve şu anda 0,09255 dolar civarında işlem görüyor.

DOGE şu anda 0,087 dolar ile 0,09733 dolar arasında bir aralıkta işlem görüyor. Bu aralığın dışına çıkıldığı zaman meme coin’in bir sonraki yönlü belirlenecektir. Eğer DOGE, direnç noktasının üzerine çıkamazsa, 0,091 dolarda bulunan Fibonacci uzatma seviyesi fiyat için güçlü bir destek görevi görebilir.

Teknik göstergeler ne diyor?

Tüm zaman dilimlerindeki teknik göstergeler, fiyatın parabolik bir yükselişin ardından düzeltmeye başladığını gösteriyor. Bu da günlük yükseliş trendinin zayıflayabileceğinin sinyalini veriyor. Boğalar, fiyatın son 4 saatte %1,8’in üzerinde düşmesiyle 0,091 dolarda bulunan desteği korumaya devam ediyor.

Göreceli Güç Endeksi 50 işaretine doğru eğiliyor. MACD ise fiyatta olası bir tersine dönüşü gösteren bir düşüş eğilimi yarattı. 4 saatlik zaman diliminde, DOGE için aşağı yönlü bir hareketi gösteren dört kırmızı çubuk oluştu.

Fiyattaki son artış ve yükseliş hissi, DOGE balinalarının yanı sıra adres etkinliğindeki artışa bağlanıyor. Bununla birlikte, fiyatların düzeltmeye başlamasıyla birlikte destek noktasının altında bir düşüş gerçekleşirse daha fazla değer kaybedilebilir. Öte yandan, 0,09733 doların üzerinde bir kırılma, DOGE fiyatında daha fazla artış yaşanmasının yolunu açacaktır.

CoinEdition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin