2022 yılında öne çıkan 5 kripto dolandırıcılığı…

Dikkat! Yatırımcı grubu, 3Commas’da 14 milyon dolardan fazla kaybetti…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yan ürünler yatırımcılar tarafından fazlasıyla kullanılıyor. Yan ürünler ve uygulamalar genellikle trade ve sinyal gibi özellikler için kullanılıyor. Yazılım olarak geliştirilen uygulamalar yatırımcıların bir hayli işine yarıyor. Ancak bu uygulamalardan bazıları dolandırma gibi ürünlerde de başrolü alıyor.

Bir yatırımcı grubu ise kullandığı özel bir yazılımdan dolayı mağdur oldu. 44 kişiden oluşan trader grubu, yaklaşık 15 milyon dolar kaybettiğini duyurdu. Uygulamayı yatırımcılara sunan 3Commas ise bu ihtimalleri yalanladı.

ZachXBT’nin 20 Aralık Salı günü bir raporuna göre, otomatik kripto para ticareti için ticaret botu 3Commas’tan yararlanan en az 44 trader, Binance, FTX ve OKX gibi merkezi borsalarda (CEX) yetkisiz işlemlerin ardından toplam 14,8 milyon dolar kaybetti.

3Commas iddiaları yalanladı

Yazılım şirketi 3Commas, kullanıcıların API anahtarlarını sızdırdığını reddetti ve kimlik avı saldırılarının kısmen sorumlu olduğunu iddia etti. Şirket tarafından her ne kadar açıklama gelse de olay henüz netlik kazanmış değil.

Zincir üstü dedektifi olarak da bilinen ZachXBT, otomatik ticaret yazılımı şirketine karşı şikayetleri olan 44 kişilik bir grup keşfetti. Ayrıca ticaret yazılımı geliştiricisine karşı toplu dava açılması için bastırdığını söyledi.

Konuyla ilgili daha öncesinde bir uyarı gelmişti. 8 Aralık’ta, Twitter’da CoinMamba olarak bilinen takma adlı bir 3Commas ve Binance kullanıcısı, takipçilerini bir istismara karşı uyarmıştı. Konu, ticaret botuna gönderilen bir API nedeniyle CoinMamba’nın hesabından fonların çalındığını açıkladı.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin