En eski Bitcoin madencisi kim? İşte sorunun yanıtına dair ipuçları…

Dikkat! Bitcoin madencileri acımasız bir satış içinde…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasada yaşanan çöküntü sonrasında sahneyi Bitcoin madencileri aldı. Maliyetlerin atması ve BTC’nin yaşadığı muazzam düşüş madencileri de çaresiz bıraktı. Ayrıca blok bulunamaması ya da bloklara erişimin zorlaşması işi iyice zora soktu.

Bitcoin madencileri, dijital varlığın değeri 16.000 $ işaretinin altında mücadele etmeye devam ederken artan satış baskısı karşısında çaresiz kaldı. Capriole Fonu kurucusu Charles Edwards 21 Kasım’da madencilerin son üç haftada satış baskısında %400 artışla neredeyse yedi yılın en agresif oranında satış yaptıklarını söyledi. 

Dijital varlığın değeri yakında artmazsa birkaç Bitcoin madencilerinin iflas edebileceğini bizzat Edwards kendisi açıkladı. 

Bitcoin madencilerinde agresif satışlar yaşanıyor

Edwards, Bitcoin (BTC) fiyatı, madencilik giderleri (kütük ölçekleri) ve madencilerin satışa sunduğu Bitcoin (BTC) miktarının grafiklerini paylaştı. Geçtiğimiz üç hafta içinde, FTX/Alameda’nın iflasına ilişkin ilk söylentilerden bu yana, Bitcoin madencileri satış baskılarını %400 artırdı. Bu metrik, 2015 döngüsünün sonundan bu yana görülmemiş seviyelere yükseldi.

Coinwarz verilerine göre, Bitcoin’in madencilik hashrate’i şu anda 243,64 EH/s’de bulunuyor. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 347,16 EH/s’den keskin bir düşüş oluştuğu anlamına geliyor.

Bitcoin madencileri için bir diğer sorun ise enerji maliyetleri. Ekipmanlarını çalıştırmak için daha fazla para ödemek zorunda kalan madenciler zor günler yaşıyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin