Dijital altın markalaşıyor: Bitcoin vadeli işlemleri rekor seviyeleri görüyor
Dijital altın markalaşıyor: Bitcoin vadeli işlemleri rekor seviyeleri görüyor

Dijital altın markalaşıyor: Bitcoin vadeli işlemleri rekor seviyeleri görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mayıs ayı CME Bitcoin vadeli işlemleri için en başarılı ay oldu. En son Diar raporunda, Chicago merkezli CME tarafından yayınlanan Bitcoin vadeli işlemlerinin, Mayıs ayındaki toplam işlem hacmi 6.6 milyar dolara ulaştığı gözlendi. Bu, gerçekci bir şekilde, kurumsal yatırımcıların kripto paralara meraklı olduklarını gösteriyor.

Rekor kıran Bitcoin vadeli işlemleri

Kuşkusuz, piyasa duyarlılığı ile CME ticaret hacimleri arasında açık bir bağlantı var. Bu korelasyon Nisan başında, işlem yapılacak gelecekteki sözleşmelerin sayısının BTC fiyatı ile senkronize olarak artmaya başlamasıyla ortaya çıktı.

Bilindiği gibi, CME’nin komşu rakibi CBOE, azalan ticaret hacimleri nedeniyle Bitcoin vadeli işlemlerini durdurmak zorunda kaldı. Hollandalı BTC vadeli işlem ve opsiyon alım satım platformu olan Deribit ise Nisan ve Mart aylarında tekrar yükselişe geçti.

Yeni altın

Kademeli olarak artan kurumsal ilgi, kripto para birimi piyasasının olgunlaştığının bir işaretidir. Bitcoin şimdi “dijital altın” olarak markalandı. Buna örnek olarak, Grayscale tarafından başlatılan “Drop Gold” kampanyasını gösterebiliriz. Ayrıca başka bir örnekte, Bitcoin vadeli işlemleri Mayıs ayında altın vadeli işlemleriyle en yüksek karşılaştırmasını yaptığını görüyoruz. Diar’ın belirttiği gibi, spot borsaların azalan hacimlerini gördüğü için Bitcoin pazarı daha “sentetik” hale geliyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin