Blue Ridge Bank ATM'lerden Bitcoin erişimi sağlayan ilk ABD ticaret bankası oldu
Blue Ridge Bank ATM'lerden Bitcoin erişimi sağlayan ilk ABD ticaret bankası oldu

Dev şirket 150 milyon dolarlık Bitcoin aldı – ralli mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nasdaq listesinde yer alan Marathon Patent Group Pazartesi günü, yaklaşık 150 milyon dolara 4.813 bitcoin satın aldığını duyurdu.

Marathon CEO’su Merrick Okamoto, yatırımın şirketin hazine fonlarının bir parçası olduğunu söyledi. Bu adım, Bitcoin madenciliğine dahil olan şirketin ilk kez piyasadan Bitcoin satın alması oldu.

Daha yaygın bir strateji

Okamoto, “Elimizdeki nakit parayı şimdi bitcoin’e yatırım yapmak için kullanarak, salt oyun yatırımı olma potansiyelimizi gerçeğe dönüştürdük. Ayrıca, MicroStrategy gibi diğer ileri görüşlü şirketlere benzer şekilde, hazine rezervlerimizin bir kısmını Bitcoin’de tutmanın ABD doları tutmaktan daha uzun vadeli bir strateji olacağına inanıyoruz” diyor.

Marathon’un hisseleri geçen yıl %892 arttı ve MicroStrategy’nin hisseleri, bitcoin’in yıl içindeki yaklaşık %300’lük kazancına kıyasla %166 değer kazandı.

Bu ayın başlarında, Marathon bir hisse senedi turunda 250 milyon dolar topladı. Bu fonların bitcoin satın almak için kullanılıp kullanılmadığı sorulduğunda Okamoto, bu artıştan önce şirketin bitcoin satın almak için kullanılan 425 milyon dolar nakiti olduğunu söyledi.

İşlemin yürütülmesi

Kripto finansal hizmetler firması NYDIG, işlemin yürütülmesine yardımcı oldu. NYDIG, yaptığı açıklamada, satın alma işleminin 21 Ocak’ta tamamlandığını ve bitcoin başına satın alma miktarının 31.135 $ civarında olduğunu ekledi.

NYDIG, emrin “yalnızca birkaç saat içinde” tamamlandığını söyledi.

Geçen ay, firma ayrıca sigorta devi MassMutual’ın 100 milyon dolar değerinde bitcoin satın almasına yardım etti ve o sırada MassMutual, NYDIG’de 5 milyon dolarlık bir azınlık hissesi satın aldı.

Marathon Patent Group’a gelince, şirket 2017’nin sonlarından bu yana Bitcoin madenciliği yapıyor. Okamoto, şu anda günde yaklaşık 1,5 ila 2 bitcoin üreten üretimde 2,560 bitcoin madencilik cihazına sahip.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin