Yeni rapor: DeFi, geleneksel finansa göre daha fazla ölçeklenebilir

Yeni rapor: DeFi, geleneksel finansa göre daha fazla ölçeklenebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkeziyetsiz finans sistemi gelenin ekonomi kalemlerinden biri olmak için çalışıyor. Banka sistemlerinden tutun tüm her şeyin değişmesi beklenirken daha fazla güvenlik ve ölçeklenebilir bir yapı sunacağı düşünülüyor.

Merkeziyetsiz finans sisteminin en büyük mucidi olarak DeFi sistemi gösteriliyor. Son bir araştırma ve raporda paylaşılan döküman bunun iyi bir göstergesi olabilir.

Yeni bir rapora göre, 2022’nin büyük bölümünde hakim olan piyasa koşullarına rağmen, merkezi olmayan finans hala geleneksel finans endüstrisinden daha büyük ölçeklendirme potansiyeli gösteriyor. 

DeFi sistemi halen güçlü yönünü kullanıyor

Merkeziyetsiz finans sisteminde kilitlenen toplam değer, Aralık 2021’deki 180 milyar dolarlık zirveden Ekim 2022’nin sonunda 50 milyar doların biraz altına düştü. Fakat bu kayıbın ortaya çıkmasına rağmen DeFi pazarının belirli sektörleri hala “çok iyimser bir eğilim gösteriyor.”

Hashkey Capital’in yıl sonu raporuna göre, merkezi olmayan finans (defi) “geleneksel finans endüstrisinden çok daha fazla ölçeklenebilir olma potansiyeline” sahip. Raporda, ölçekleme potansiyeline ek olarak, DeFi protokollerinin dirençli olduğu ve muhtemelen Terra luna/UST çöküşü gibi olaylarından zarar görmeden ortaya çıkacağı öne sürüldü.

Bununla birlikte, uçtan uca bir dijital varlık finansal hizmetler grubu olan Hashkey Capital, DeFi Ekosistem Manzarası Raporu başlıklı raporunda, 2022’de büyük ölçüde hüküm süren olumsuz piyasa koşullarının, yönetilen toplam varlıkların değerindeki düşüşe katkıda bulunduğunu kabul etti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin