DeFi altcoin projesine hack saldırısı: Fiyat sert düştü!
DeFi altcoin projesine hack saldırısı: Fiyat sert düştü!

DeFi altcoin projesine hack saldırısı: Fiyat sert düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana üzerine inşa edilen algoritma stabil coin protokolü Nirvana Finance, 3,5 milyon dolarlık flash loan (flaş kredi) saldırısına uğradı ve şu anda 12 milyon dolarlık bir finansman açığı var. DeFi protokolleri genellikle flaş kredi saldırılarına maruz kalıyor. Stabilcoin NIRV’nin fiyatı, %91’e varan bir düşüşü temsil eden 1 dolardan 0,09 dolara düştü. Bu arada, ANA tokeninin fiyatı %85’e varan bir düşüşü temsil eden 8,9 dolardan 1,5 dolara düştü.

Birkaç analiste göre, token değerindeki son düşüş bekleniyordu. Likidite eksikliği nedeniyle, ANA’nın önceki fiyatının, daha sonra ANA ile yatırımcıları arasında bir anlaşma ile kararlaştırılacak olan taban fiyata hızla düşmesi gerekiyordu.

Stabil coin’ler, Terra stablecoin UST felaketinden sonra zor bir dönemle karşı karşıya. Tron stabil coin USDD de birkaç hafta önce bazı sorunlarla karşılaştı ancak şimdi iyi gidiyor.

NIRVANA stabil coin nedir?

NIRVANA, Solana zincirindeki ilk yerel bilgi işlem stabil coin projesidir. Likiditesi protokol tarafından kontrol edilen çift para birimi sistemidir. Değer para birimine bölünmüştür: ANA ve stabil coin NIRV. Bir değer saklama parası olan ANA, doğrudan resmi web sitesinde basılabilir; yani, ANA doğrudan stabil coin tarafından satın alınır.

Nirvana’nın hazine fonları ANA için taban fiyat desteği sunarken, likidite havuzu piyasanın ANA satması için likidite sağlar. Ancak ANA yoluyla stake yaparken, NIRV yalnızca taban fiyatın maksimum fiyatı üzerinden ödünç verilebilir ve anlaşma %3 işlem ücreti alacaktır. Diğer taraftan, stabil coin NIRV, ANA stake edilerek veya ikincil piyasadan edinilerek ödünç verilebilir.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin