Dash Text Venezuelalılar için mükemmel bir alternatif
Dash Text Venezuelalılar için mükemmel bir alternatif

Dash Text Venezuela’da internetsiz SMS yoluyla işlem yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Devam eden hiperenflasyon Venezuela’yı sakat bıraksa da, telekom şirketi Dash Text, halka açık beta sürümünün yayınlandığını duyurdu. Şirket, kullanıcıların metin mesajları yoluyla işlemler için Dash (DASH)’a erişmesini sağlıyor.

Dash Text Venezuelalılar için mükemmel bir alternatif

Venezuelalılar, yatırımlarını çökmekte olan bir ekonomiden ve keskin bir şekilde devalüe edilmiş ulusal para birimi bolivardan korumak için kripto para birimlerine gittikçe daha fazla ilgi duyuyor. Dash Text’in kurucu ortağı Alejandro Echeverria, hiperenflasyon ve geleneksel ödeme işleme sistemi ile ilgili sorunları çözmek için bir çözüm buldu ve düşüncelerini şu sözlerle anlatıyor:

Bolivar günlük değerinin yaklaşık %3-4’ünü kaybediyor, bu yüzden Dash, Venezuelalıların paralarını hiperenflasyona karşı korumak için mükemmel bir alternatif.

Hükumet, başarısız ekonomisinin etkisiyle mücadele etmek için geçen ay Petro olarak adlandırılan kendi sanal parasını kullanmaya karar verdi. Dash’ın ülkede yaygın olarak benimsenmesi dijital varlığın değerini artırdı. Bu bağlamda Echeverria Dash fonksiyonunu şu sözlerle açıklıyor:

Şu anda Venezuela’da nakit sıkıntısı var ve bu durum satış noktası ağının çökmesine ve insanların basit bir satın alma işlemi yapabilmeleri için saatler geçirmelerine neden oldu. İnsanlar ayrıca ATM’den para çekmek için saatlerce zaman harcıyorlar. Dash bunu mükemmel bir şekilde çözebilir.

Venezuela Dash’ın iki numaralı pazarı

Venezuela’nın dışında ikamet eden vatandaşlar, gözden geçirilmiş ve katı havale kuralları nedeniyle işlem yaparken de engellerle karşılaşıyorlar. Bu konuya değinen Latin Amerika Dash’ın iş geliştirme müdürü Ernesto Contreras, şu açıklamaları yapıyor:

Havale koridorlarından herhangi birinde para göndermesi gereken milyonlarca insana yardım etmek için açık bir olasılık var. Venezuela, Dash Text de mevcut durum için harika bir çözüm olanağı mevcut.

Geçtiğimiz ay, Business Insider ile yaptığı bir röportajda, Dash Core Group CEO’su Ryan Taylor şunları söyledi:

Bu yılın başlarında Venezuela, Çin ve Rusya’nın bile önüne geçerek 2 numaralı pazara dönüştü. Her ay ülkeden on binlerce cüzdan indirildiğini görüyoruz.

SMS yoluyla kripto ödeme örneği

Bu, internetin desteği olmadan yürütülen bir kripto para birimi işleminin tek örneği. Son zamanlarda, mCoin adında bir dijital varlık Afrika pazarına girdi. Kripto para, internet ihtiyacı olmadan aynı şekilde çalışır. MCoin’in temel amacı, kripto para birimine dayalı ödemelerin SMS yoluyla yapılmasını kolaylaştırmak.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin