featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a NFT hediye edildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Sputnik’in haberine göre AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a NFT tabanlı ‘İstanbul’un Dijital Anahtarı’ ve tablo hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleşen AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmıştı.
Toplantı sonunda AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, NFT tabanlı “İstanbul’un Dijital Anahtarı” ve tablo hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen NFT tabanlı İstanbul Anahtarı, Cumhurbaşkanına verilen ilk NFT hediye özelliğini taşırken Erdoğan’a ayrıca üzerinde adının yazılı olduğu bir forma da hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen anahtarın soldaki aşağı ve yukarı bakan çıkıntılarının Anadolu ve Rumeli Hisarlarını temsil ederken anahtarın gövdesinde, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethi için özel olarak döktürdüğü ‘Şahi Topu’ bulunuyor.
Anahtarın gövdesinin alt ve üstünde İstanbul silueti ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin figürü bulunurken anahtarın gövdenin bitimi ile görülen kubbenin ise Kudüs’te yer alan Kubbet’üs Sahra’yı sembolize ettiği aktarıldı.

Baş kısmında tarihteki 16 büyük Türk Devleti’ni temsil eden 16 dişli çarkın bulunduğu anahtarın en sağında 2. Abdülhamid Han’ın tuğrası ile birlikte altında da Osmanlı Devlet Arması kesiti yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’a NFT hediye etmişti

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk ile video konferans yoluyla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı başta olmak üzere bir dizi konu üzerinde Musk ile temaslarda bulunmuştu.

O görüşmenin ardından Erdoğan’ın Musk’a bir NFT koleksiyonu hediye ettiği açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yeni uydumuz Türksat5B’yi uzaya çıkaracak SpaceX’in kurucusu Elon Musk’a, Türksat5A’yı uğurlarken çocuklarımızın çizdiği resimlerden oluşan NFT’yi hediye etti”

sputnik

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin