featured

Piyasadaki çöküşten yüksek oranda etkilenen bu coin’in yolu karmaşık görünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında düşüş eğiliminin gün geçtikçe güçlenmesiyle birlikte, birçok coin büyük oranlarda değer kaybediyor. Yatırımcıların ilgiyle takip ettiği altcoin’lerden bir tanesi olan Uniswap (UNI) fiyatında meydana gelen düşüşler de bir istisna değil. Mayıs ayında başlayan düşüş trendi, DeFi tokeninin 2021’in başındaki seviyeye düşmesine neden oldu.

2021 yılı, DeFi’yi kriptoda ön plana çıkarmada büyük bir rol oynarken, aynı zamanda birçok küçük altcoin’in de öne çıkmasına yardımcı oldu. Solana, Cardano ve Dogecoin dışında Uniswap da böyle bir projeydi. Ancak, 2022 yılı tamamen farklı bir hikaye gibi görünüyor.

UNI coin ayı tuzağında

Her cüzdandaki ortalama bakiye, UNI’nin hâlâ 4,73 dolarda olduğu geçen yılın başlarında yükselmeye başladı. Aynı bakiye daha sonra 52.5 bin dolara yakındı. 2021 yılı boyunca ortaya çıkan yükseliş, UNI’nin fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 43.13 dolara ulaştırmayı başardı. Benzer şekilde, ortalama bakiye de 195 bin dolarla zirve yaptı.

Bununla birlikte, bu yazı yazılırken 52,9 bin dolara inmek için aşağı doğru ilerliyor. Bunun iki nedeni olabilir. Bunlar yatırımcı sayısındaki artış ve fiyattaki düşüş.

Yatırımcılardaki artış kısa vadede katkıda bulunan bir faktör olsa da, mart ayından bu yana büyüme çok yavaş oldu. Yeni cüzdanlar ayda 7 bin ile 8 bin arasında ile sınırlandırılmıştır.

Ayrıca, fiyattaki düşüş trendi konsolidasyonun çapraz konumunda. Aralık ve ocak ayı saldırıları tek başına Uniswap’ı bir ayda %33,5 oranında düşürdü.

coin UNI

Dolayısıyla, burada her iki faktör de eşit derecede sorumludur.

Aksine, ağ bir ay içinde yalnızca yaklaşık 3 milyar dolar kaybettiği için DeFi cephesindeki etki nispeten daha az şiddetli oldu.

Dune DEX verilerine göre Uniswap, bir hafta içinde 11,74 milyar dolardan fazla hacim artırarak DEX pazarına hâkim olmaya devam ediyor.

En fazla işlem gören platform ise %69 oranında bir hakimiyetle WETH/USDC olmaya devam ediyor.  Haftada yaklaşık olarak 5,4 milyar dolar katkıda bulunuyor.

2022 yılının Uniswap’ın benimsenmesini artırması bekleniyor. Bu, ağa daha yüksek girişlerin gelmesine yardımcı olacaktır. Son zamanlarda token, Uniswap’ın borç verme kapasitesini genişletmeyi amaçlayan bir plan olan Nexo’ya eklendi. Dolayısıyla, proje için sırada ne olduğunu görmek ilginç olacak.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin