featured

Bugün, 3 önemli altcoin’in fiyat analizleri ne gösteriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası 2022 yılına kötü bir başlangıç yapmıştı. Ancak bugün itibariyle boğalar piyasa genelindeki hâkim hissiyatı değiştirmeye başladı. 5 Ocak’ta yaşanan satışlar düşüş görünümünü destekliyordu. Peki, 9 Ocak tarihinde yatırımcıların yakından takip ettiği 3 altcoin nasıl hareket etti?

Polkadot 20-50-200 SMA seviyelerinin altına düştü. Böylece dört ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Shiba Inu hayati destek noktası olan %61.8 Fibonacci seviyesini elinde tutmayı başaramadı. Ayrıca, VeChain beş aylık kritik destek noktası olan 0,076 dolarlık seviyeyi bırakmak zorunda kaldı. Eski destek noktası altcoin için yeni direnç noktası oldu.

Polkadot (DOT)

DOT’un grafiğindeki yükselen şekil yaklaşık olarak %17,76’lık eğim uzun vadeli düşüş trend çizgisinde durdu. Bu seviye 30 Aralık tarihinin en düşük seviyesiydi. Ardından, %22.75 oranındaki geri çekilme 20 haftalık desteği 24.31 dolar seviyesinde kapattı. Sonuç olarak, altcoin’in değeri 8 Ocak tarihinde dört ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Şimdi ise boğaların önündeki en büyük engel, geçen gün bir aşağı kanalda koparma başlattıkları için 20-SMA’da duruyor. Trendinin gücü açısından, Hacim Osilatörü son düşüşte daha düşük zirveler oluşturdu. Bu da, zayıf bir düşüş hareketine işaret etti.

Bu yazının yazıldığı sırada, DOT 20-50-200 SMA’sının altında 24.68 dolardan işlem görüyor. RSI yana doğru hareket ediyor. Ancak yarı çizginin altında kalıyor. Ayrıca, Squeeze Momentum düşük volatiliteye işaret etti.

Shiba Inu (SHIB)

SHIB, son zamanlarda grafiğinde ir düşen kama kırılması oluşturdu. Bununla birlikte altcoin, neredeyse son altı aydır bu alanın yakınında en yüksek likiditeyi aradığı için 0,00003405 dolar seviyesini aşamadı.

Geçtiğimiz dört gün boyunca, SHIB aşağı giden iki paralel çizgi arasında salınım yaptı. 5 Ocak tarihindeki önemli bir satışın ardından SHIB ayıları, hayati öneme sahip olan 0,00002914 dolarlık 11 haftalık desteği direnç noktasına çevirdi.

Sonuç olarak SHIB, %61.8 ve %78.6 Fibonacci seviyelerindeki destekleri kaybetti. Şimdi ise boğalar için test noktası üst kanalda, ardından 20 SMA’da duruyor.

Bu yazının yazıldığı sırada, SHIB 0.00002831 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI, fiyat hareketiyle oluşan yükseliş ayrışmasının ardından bir sıçrama gördü. Ancak 42 seviyeli direncini geçemedi. Ayrıca, Squeeze Momentum göstergesi düşük volatilite aşamasına işaret etti. OBV ise düşüşteydi ve azalan satın alma baskısını doğruladı.

VeChain (VET)

VET, beş aylık desteği 0,076 dolarda sağladıktan sonra, 4 saatlik grafiğinde yükselen bir kama şekli gördü. 0,076 dolar seviyesindeki destek ise artık yeni direnç noktası.

Vet altcoin grafik

Altcoin, 1 aylık direncine dokunduktan sonra agresif bir düşüş yaşadı. Sonuç olarak, 8 Ocak tarihine kadar %30.18 oranında bir düşüş gördü. Bu düşüş 27 Aralık tarihinin en yüksek seviyesinden başladı. Şimdi ise 0,0727 dolarlık destek, potansiyel geri dönüşler için güçlü kaldı.

Bu yazının yazıldığı sırada, altcoin 0,07622 dolardan işlem görüyor. Daha geniş satışlardan bu yana, RSI orta çizgiyi geçemedi. MACD histogramı artan bir satın alma baskısını gösteriyor. Ama çizgileri de hâlâ dengede.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin