20 Nisan Zcash analizi: Yükseliş sürebilir ancak dikkat
20 Nisan Zcash analizi: Yükseliş sürebilir ancak dikkat

Coinbase’de ‘insider trading’ bu sefer Zcash (ZEC) ile gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kasım ayı başlarında kripto para borsası Coinbase’nin Basic Attention Token (BAT) listelemesini hatırlıyor musunuz? İlk işlem gününe kadar geçen günlerde keskin bir yükselişten sonra, takip eden günlerde BAT’ın fiyatı düştü ve yaklaşık 3 haftada zirveden aşağıya yaklaşık  68’lik bir satış gerçekleştirildi. Şimdi, gizlilik odaklı kripto para Zcash (ZEC), benzer bir deneyimden geçmek üzere olabilir.

Zcash  (ZEC) ve BAT listelemesi karşılatırması

Coinbase tarafından yapılan bir açıklamaya göre, şirket 29 Kasım’da ZEC’ten Coinbase Pro platformuna gelen transferlerini kabul etmeye başladı. Bununla birlikte, nispeten daha sessiz olan ZEC rallisi, daha önce BAT’ın Kasım ayında yaşadığı deneyimlerden farklı olarak,  Coinbase, tokenin mevduatını etkinleştirdikten sonra tekrar düşmeden önce %30’un üzerinde işlem gördü. ZEC, dün kazancını %6’ya çıkarmadan önce %15 arttı.

ZEC fiyat tablosu
ZEC fiyat tablosu

Kripto topluluğunun bazı üyeleri bu fiyat hareketine tepki gösterdi. Zcash’teki ticaret başlangıçta ABD’de (New York hariç), İngiltere, AB, Kanada, Singapur ve Avustralya’daki müşteriler için Coinbase Pro platformunda bulunacak ve daha fazla ülkenin yakında eklenmesi bekleniyor.

Şüpheler nelerdir?

Duyuru 29 Kasım’da yayınlanmış olmasına rağmen, Zcash 27 ve 28 Kasım’da keskin bir artış gösterdi. İyi bilinen kripto yatırımcısı WhalePanda da Twitter’da aynı şeye dikkat çekerek birisinin pazarın geri kalanından önce ne olduğunu bildiğini ima etti.

Barry Silbert gibi oldukça az sayıda yüksek profilli kripto trader’ı, duyuru yapılan günlerde ZEC’yi satın aldığını, hatta bunu kamuoyuna duyurduğunu belirtti. Barry Silbert, büyük bir Blockchain yatırım şirketi olan Digital Currency Group’un kurucusu ve CEO’su.

https://twitter.com/sospndD/status/1068254899262144513

Ve TV kişiliği ve Bitcoin evangelist Max Keizer ise şunları söyledi:

https://twitter.com/Carsten71071425/status/1068246174308683776

Ancak, geçen haftaki ZEC grafiği pazardaki genel eğilimlere benzer:

ZEC fiyat tablosu
ZEC fiyat tablosu
Bitcoin fiyat tablosu:
Bitcoin fiyat tablosu
Etherum fiyat tablosu
Etherum fiyat tablosu

Coinbase’de insider trading yine gündemde!

Her iki durumda da Coinbase geçmişte içeriden bilgi ticareti ‘insider trading’ yapmakla suçlandı. Ekim ayında, federal bir yargıç, şirkete karşı geçen Aralık ayında Bitcoin Cash’i listelediği zaman içeriden bilgi almayı yasakladığını iddia ettiği bir davayı reddetti. Ancak geçen hafta, aynı listeleme ilişkin borsaya karşı yeni bir tadil edilmiş sınıf davası şikayeti yapıldı.

Cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin