Çin kripto para ödeme, çin, kripto para, kripto para ödeme, kripto para haberleri
Çin kripto para

Çin kripto para ödeme pazarı yabancı yatırımcılara mı açılıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin hükümeti, Çin Halk Bankası (PBOC) aracılığıyla beklenmedik bir şekilde Çin kripto para ödeme pazarını yabancı yatırımcılara açmaya karar verdi.

Bu karar ile yabancı şirketlerin yerel Çin firmalarıyla doğrudan rekabete girmelerini sağlanacak. Bu gelişmenin, kripto para piyasasının daha da güçlendirilmesi için mükemmel sonuçları olacaktır. Çin Merkez Bankası’nın yeni başkanı Yi Gang, Bitcoin’in kullanan herkese özgürlük sağladığını söylemişti.

Analistler bu yorumları, kripto para biriminin işlem görmesiyle ilgili bazı sınırlamalar getirebilmesine rağmen, ortaya çıkan kripto para birimi endüstrisi için olumlu görmüştür. Para politikaları ve Çin’de finansal kurumları düzenleyen PBOC, yurt içi kripto para sektöründe sıkı bir politika uyguluyor.

Son zamanlarda Çin merkez bankası, yurtdışı kriptopara ticareti konusunda daha sıkı düzenlemeler gerçekleştirdi. Hatta “Büyük Güvenlik Duvarı” olarak adlandırılan ve Çin yatırımcılarına hitap eden yerel ve uluslararası web sitelerine yasaklamalar getirdi.

Çin kripto para ödeme pazarı lideri şu an Alibaba

Analist Wei Chun Chew, Çin hükümetinin hala ülkedeki kripto para piyasasını sıkı denetimlerle kontrol etmek istediğini, ancak Blockchain teknolojisine yönelik olumlu bir yaklaşım sergilediğini belirtiyor ve ekliyor:

Özetle Çin hükümeti, kripto para piyasası ve kripto para madenciliği üzerindeki baskıcı tutumuna rağmen Blockchain teknolojisine karşı olumlu bir tutum sergilemiştir. Çin, kripto para piyasasını kontrol etmek istiyor ve kontrolü ele geçirecektir. Düzenleyiciler tarafından tekrarlanan yaptırımlar, vatandaşlarını kripto paranın finansal riskinden korumak ve sermaye çıkışını sınırlamak anlamına geliyor.

Şu anda yerli Çinli şirketler, finansal ve internet hizmetleri pazarları üzerinde tam bir tekel konumunda. Teknoloji devi Alibaba %70 pazar payına sahipken, Tencent Pay pazarın %30’unu kontrol ediyor. Ancak şu anda yabancı şirketlerin Çin’de faaliyet göstermesine izin verilmesiyle, bu hakimiyet oldukça hızlı bir şekilde değişebilir.

Jack Dorsey’in sahibi olduğu Square ve Güney Kore merkezli KakaoPay gibi büyük mali ve internet hizmet şirketlerinin de, bir milyardan fazla potansiyel müşterisi olan Çin finansal sahnesinde faaliyetlerini yürütmelerine ve sahip olmalarına izin verilebilir. Bu yabancı firmaların PBOC’ye kayıt yaptırması ve işletmeye başlamak için lisans alması gerekiyor.

Hong Kong merkezli ekonomist Iris Pang, Bloomberg’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İç piyasa çok güçlü ve oldukça doymuş yerli oyuncularla dolu. Bu yüzden yabancı şirketlerin pastadan bir parça alması nispeten zor.

Coingeek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin