Çin'in en büyük teknoloji şirketi, konsorsiyum Blockchain platformu başlattı
Çin E-ticaret devi Alibaba, Alibabacoin Vakfı'na karşı ön duruşmayı kazandı

Çin E-ticaret devi Alibaba, Alibabacoin’e karşı ön duruşmayı kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York Güney Bölge Mahkemesi, Dubai merkezli Alibabacoin Vakfı’na karşı bir ihtiyati tedbir kararı aldı.

ABD’nin New York Güney Bölge Mahkemesi, 22 Ekim Pazartesi tarihli ticari marka ihlali davasında Çin şirketiyle birlikte hareket etti.

Alibabacoin, ABD pazarında “Alibaba” ismini kullanamayacak

Yargıç James Paul Oetken, ticari markaların benzerliğinden dolayı tüketici karmaşasının ortaya çıkabileceğini söyledi. Bu nedenle Dubai merkezli şirket, ABD’de herhangi bir yerde kafa karıştırıcı “Alibaba” ismini kullanamayacak.

Nisan ayında Alibaba, şirketin telif hakkı ihlali nedeniyle, 3,5 milyon dolarlık ilk para teklifinin (ICO) ardından dava açtı. Çin E-ticaret devi, Alibabacoin şirketinin benzer bir isim kullanarak “öne çıkan, tekrarlanan ve kasıtlı olarak yanıltıcı” davranışlarda bulunduğunu belirtti.

Buna ek olarak Alibaba, coin sahiplerinin bu karışıklığı düzeltmek için hiçbir şey yapmadıklarını belirtti. İlk davaya, Alibabacoin’e karşı geçici bir kısıtlama emri eşlik etti.

Mayıs ayında, ABD mahkemesi, Alibaba’nın ihtiyati tedbir talebini reddetmişti.

2018’in başlarında, Çin’in sıkı yönetmeliklerine rağmen bir kripto para birimi madencilik platformu başlatma planlarına sahip olduğu söylendi. Daha sonra Alibaba, P2P platformunun yanlışlıkla bir kripto girişimi için alındığını belirten söylentilere açıklık getirdi. Şirket ayrıca hiç sanal para yayınlamadığını ve herhangi bir kripto madenciliği platformuna ev sahipliği yapmayacağını ekledi.

Ekim ayı ortalarında, şirketin başlangıçta Alibaba’yı satın almak için teklif götürdüğü bildirildi.

Dubai merkezli şirketin web sitesinden yapılan açıklamaya göre şirket, yüz tanıma sürecine bir Blockchain algoritmasının uygulanması için gizli bir teknikle geliştirilmiş bir fon güvenlik sistemi kurmak istiyor. CoinMarketcCap’e göre, Alibabacoin global kripto para birimi sıralamasında 1691. sırada yer aldı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin