Changpeng Zhao açıkladı! Binance'de Türk lirası ile alım satım dönemi başlıyor
Changpeng Zhao açıkladı! Binance'de Türk lirası ile alım satım dönemi başlıyor

Changpeng Zhao açıkladı! Binance’de Türk lirası ile alım satım dönemi başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsalarının önde gelen ismi Binance, 20 Aralıktan itibaren kullanıcıların Türk Lirası ile Bitcoin (BTC) ve diğer iki kripto para birimi alım satım yapmalarına olanak sağlayacaklarını duyurdu.

Binance’in resmi web sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre, 20 Aralık 13:00’ten (TSİ) itibaren Türk Lirası (TRY) ile işlem yapmaya izin verileceğini belirtti.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre şu an için sadece Bitcoin, Binance Cash ve dolara endeksli bir stablecoin olan Binance USD ile işlem yapılabileceği duyruldu. Türkiye’nin ulusal para birimi ile yapılacak işlem çiftlerinin; BNB/TRY, BUSD/TRY ve BTC/TRY olduğu belirtildi.

Türk Lirası desteği Papara ortaklığında hayata geçti

Binance, kullanıcıların Türk lirası kullanarak Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerini satın alma imkanı sunmak için Elektronik Para kuruluşu Papara ile birlikte çalışacağını bildirdi. Papara; halihazırda BtcTurk, Koineks ve Paribu gibi ülkemizde faaliyetlerini sürdüren önemli kripto borsalarıyla da entegre biçimde çalışıyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun (CZ) Türk lirasına destek vereceği, Türkiye’yi ziyaretinden bir hafta önce ortaya çıkmıştı. Resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda, kullanıcıların Papara hesaplarını kullanarak Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve Ripple (XRP) gibi kripto para birimlerini alabilecekleri söylenmişti.

“Türkiye’ye yatırım yapmak istiyoruz”

Geçtiğimiz ay İstanbul’da düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’ne konuşmacı olarak katılan Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) konuşmasında Türkiye’nin kripto para alanında en hızlı büyüyen ülkelerden olduğu belirtmişti.

Cointelegraph’ın sorularını yanıtlayan CZ, Türkiyeye gerçekten yatırım yapmak istediklerini belirtti. Buna ek olarak ilerleyen dönemde ekip arkadaşlarının sayısını 10-20 kişi arttırmak istediklerini de ekledi.

CZ, Türkiye pazarı hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle aktardı:

“Türkiye, kriptoya en büyük talebi ve en hızlı büyüyen ilgiyi gösteren, ülkelerden biri. Binance olarak en iyi ürünü, en istikrarlı borsayı, yerel dil destekli müşteri hizmetleri ve en düşük ücretler ile sunmaya çalışıyoruz.”

Cointelegraph

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin