CFTC Komisyonu üyesinden Bitcoin hakkında önemli açıklama
CFTC Komisyonu üyesinden Bitcoin hakkında önemli açıklama

CFTC Komisyonu üyesinden Bitcoin hakkında önemli açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CFTC Komisyonu üyesi Bitcoin ve kripto para birimini ve Blockchain teknolojisini övdü. CFTC Komisyonu üyesi Christopher Giancarlo, mevcut inovasyon döneminin Bakkt gibi teklifleri onaylamayı zorlaştırdığına inanıyor.

CFTC Komisyonu üyesi, şu üç nedene dikkat çekiyor

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Bakkt’ın onayını durdurmuş olsa da komisyon üyesi Christopher Giancarlo, kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi konusunda büyük ölçüde yükselişe devam ediyor ve bunları “üstel” teknolojiler olarak adlandırıyor. Kripto yanlısı Giancarlo, Bakkt’ın durmasının nedeninin, üç farklı özelliğe sahip yeni bir inovasyon aşamasında olduğumuzdan kaynaklandığına inanıyor. Bu fark “yeni, farklılaştırılmış bir düzenleyici yanıt” gerektiriyor. Giancarlo tarafından detaylandırılan üç özellik aşağıdaki gibidir:

İlki, üstel bir teknolojik değişim döneminde yaşadığımızdır. Yani, hem yeni modellerin hem de ürünlerin üretimi ve daha sonra kamuya kabul edilmesi bakımından, inovasyonun tam hızı katlanarak artıyor.  İkinci özellik, düzenleyici kurumlara ve mevcut düzenleyici çerçevelere meydan okuyabilen geleneksel aktörlerin veya iş modellerinin birbirinden kopmasıdır. Üçüncüsü ise karakteristik, teknolojiye dayalı yeniliğin hızı ve doğasının, işletme ve devletteki liderler arasında yüksek teknolojik okuryazarlık gerektirmesidir.

Giancarlo Bitcoin ve kripto para birimine inanıyor

Giancarlo kripto para birimine inanan ve 2008 mali çöküşünü önleyebileceğini belirten bir kişi ve açıklamalarının devamında şunları söylüyor:

Bugün şu andaki Blockchain teknolojisinin durumunu değerlendirmek ve pazarlarımızı nasıl etkileyebileceği ve iyileştirebileceği üzerine odaklanmayı istiyorum. Başlamak için, sizi bir anlığına Eylül 2008’e geri götürmek istiyorum. Bu, küresel finansal piyasalarda tehlikeli bir zamandı. Çok büyük bir ABD konut balonu, kademeli küresel kredi krizini tetikleyerek patladı. Endişe yaklaşan yatırım ve ticari banka başarısızlığı konusunda sıkıntılıydı.  Ancak, düzenleyicilerin karmaşık, bireysel ticaret portföylerini yeniden oluşturmak için parça parça veri toplamaya çalışmak yerine büyük Wall Street bankalarının gerçek zamanlı işlem defterlerine erişebilmeleri durumunda, mali krizin arifesinde on yıl önce ne gibi bir fark yaratacağını hayal edin.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin