CFTC başkanı:
CFTC başkanı: "DLT düzenlemeleri otomatikleştirilebilir."

ABD Vadeli İşlemler Komisyonu Başkanı: “Kripto para birimleri kısıtlanmamalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CFTC Başkanı Christopher Giancarlo, CNBC röportajında ​​Amerikan ekonomisine kripto para birimlerinin dahil edilmesi konusundaki görüşünü açıkladı.

Ondan önceki birçok kişi gibi, Giancarlo da kripto paraları otuz yıl önce başlayan internet patlamasına benzetti.

ABD, interneti kısıtlamamıştı, bu yüzden de kripto paraları kısıtlamamalı, çünkü bu durum önemli bir teknolojik yeniliğe engel olabilir.

Bu gelişme ekonomiye ne getiriyor? Finansal kurumlar bu yeni para birimlerini varlık sınıfı olarak nasıl değerlendirmeli?

CFTC Başkanı: “Kripto para bilinen para birimlerinden çok farklı.”

Bence eski etiketlerden hiçbirine uymuyorlar. Bu dijital bir varlık. Bununla birlikte yeni para birimleri, finansal düzenleyiciler için işleri basitleştirmiyor. Finansal kurumlar dijital para birimleri hakkında çok dikkatli olmalı çünkü kripto paralar sahtekarlık ve manipülasyon için yeni bir yolun oluşmasına sebep olabilir.

Konuşmayı bu cesur soru takip etti: “Belki de fazla yavaş veya fazla temkinlisiniz?”

Giancarlo bu soruya CFTC’nin, denetlediği piyasalar açısından Bitcoin vadeli işlemlerini düzenleyen ilk kurum oldukları yönünde oldu.

Başka bir deyişle, hayır. Komisyon kripto paralarla ilgili her konuda yavaş değil. Ve ayrıca bu bir son değil.

Christopher Giancarlo, sektörü savunan ve kripto topluluğu tarafından bilinen bir isim. Hatta Giancarlo’ya kısa bir süre önce “Crypto Dad” takma ismi bile verilmişti.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin