Türk regülatörlerinde önemli Bitcoin ve kripto para kararı
Türk regülatörlerinde önemli Bitcoin ve kripto para kararı

Çarpıcı anket: Türkiye’de her beş kişiden birinin Bitcoin’i var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Alman şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye nüfusunun yüzde 20’si Bitcoin ve kripto para birimini kullanıyor ya da kripto paralara yatırım yaptı.

Türkiye nüfusunun yüzde 20’si Bitcoin kullanıyor

Alanında en büyük isimlerden biri olan Statista’nın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye, dünyada en yaygın Bitcoin ve kripto para kullanım oranlarına sahip ülkelerden biri. Yaklaşık iki ay önce, Statista dünya çapında Bitcoin ve kripto para kullanıcıları hakkında çarpıcı bilgiler toplayan bir çevrimiçi anket düzenledi. Bu ankette özellikle Türkiye’de, kripto para biriminin kullanımı diğer birçok ülkeye göre çok daha yüksek.

Anket sonuçlarına göre, beş Türk vatandaşından biri Bitcoin ve kripto para biriminin sahibi ya da kripto para birimini kullanıyor. Statista tarafından toplanan verilere göre, özellikle Güney Amerika bölgesinde, kripto para birimi dünyada yaygın olarak kullanılıyor. Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Şili ve Güney Amerika’dan bağımsız olarak Meksika gibi ülkelerde çok sayıda Bitcoin ve kripto para kullanıcısı var.

Ourbitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin