featured

Cardano’ya Bitcoin modeli mi geliyor? ADA coin kısıtlı arz olma yolunda…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın ilk 10 içinde bulunan Cardano, projesi ve altyapısının sağlamlığıyla fazlasıyla ön planda oluyor. Bireysel yatırımcı kadar kurumsallarında son zamanlarda tercihi haline geldi. 2022 yılı ADA coin için daha farklı geçecek. İşte bunun nedenleri bu haberin içinde…

Cardano topluluğu odaklı bir Twitter hesabı olan ADA Whale göre Cardano, Bitcoin’in dağılımına ve enflasyonuna yaklaşan kripto para olma yolunda ilerliyor. Ayrıca, BTC benzeri bir yol izleyebileceği için ADA’nın gelecekte bir noktada oldukça az bir varlık haline gelebileceği düşünülüyor.

ADA Whale, adil dağılımı, fiyatının birçok kişinin satın almasına izin verecek kadar düşük kalması ve sabit arzı nedeniyle Bitcoin’in dinamiklerini doğru bulduğunu düşünüyor. Gizemli Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto, sınırlı arzın değer yaratabileceğine inanıyor. Bu nedenle, maksimum Bitcoin arzı 21 milyon tokenla sınırlı. 19 milyonuncu Bitcoin Nisan ayında çıkarıldı ve yaklaşık 100 yılda çıkarılacak sadece iki milyon BTC kaldı.

Cardano, Bitcon’in yolunda mı ilerleyecek?

ADA coin, Bitcoin gibi, ancak Ethereum’dan farklı olarak, sınırlı bir arz sınırına sahip. Kripto paranın varlığı yalnızca 45 milyar ADA’dan oluşuyor. Şu anda, CoinMarketCap verilerine göre maksimum arzın %75’ini oluşturan 33.82 milyar ADA dolaşımda.

Ancak, devam eden olumsuz piyasa koşulları nedeniyle, “ADA balinası” şu anda ADA’ya yüklenmenin zamanı olmadığına inanıyor. ADA Whale,

 “Bu bir ayı piyasası, bu yüzden muhtemelen aylarca çift haneli negatif getirilere hazır olunmalı. Sadece uzun vadeli bir perspektife kalıyorum.”

Cardano’nun kapalı Vasil test ağı, Haziran hard fork’undan önce konuşlandırıldı

Cardano’nun ana şirketi IOHK’nın en son haftalık raporuna göre, kapalı Vasil test ağı, belirli bir dApps ve kullanıcı grubuyla işlevselliğini değerlendirmek için başlatıldı. Proje ekibi, Haziran ayında gerçekleşecek Vasil Hard Fork Combinator (HFC) etkinliği beklentisiyle fikir birliğine özel geliştirmeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Ek olarak, IOHK ağ büyüme bilgilerini içeren bir grafik sağladı. Şu anda, Cardano üzerinde daha önce 943 olan 986 proje inşa ediliyor. Kripto para birimi yakın zamanda toplam 88 proje başlatılırken, NFT projelerinin sayısı 5.727’ye yükseldi. Hafta boyunca, Github connect toplam 3.028, Cardano yerel tokenları 4.9 milyonda kaldı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin