featured

Artık milyoner değiller! Bitcoin milyonerlerinin sayısı 2022’de yüzde 20 düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yılın başından bu yana piyasa lideri olan Bitcoin değer kaybediyor. Ayrıca, kripto para piyasa değerinde yaklaşık bir trilyon dolar kayıp gerçekleşti. Bu kaybın ve aşağı yönlü baskının bir sonucu olarak Bitcoin sayesinde milyoner olan kişilerin sayısında bir azalma yaşandı.

BitInfoCharts.com istatistikleri, 28 Mayıs 2022 itibariyle BTC bakiyesi 1 milyon doların üzerinde olan adreslerin sayısının 77,936 olduğunu gösteriyor.

Bitcoin

Adreslerin yaklaşık 5,856’sının toplam bakiyesi  10 milyon dolardı. Kalan 72,080 adresin bakiyesi 1 milyon dolar veya daha fazladır.

Bir web arşiv aracı olan Wayback Machine kullanıldığında, 1 milyon doların üzerinde Bitcoin değerine sahip BTC adres sayısının, 5 Ocak’ta 99,092 adres iken yılın başından bu yana neredeyse %21,34 oranında düştüğü belirlendi.

Bitcoin milyonerleri azalmaya devam ediyor

Özellikle, BTC milyonerlerinin sayısı ocak ayının başından bu yana önemli ölçüde azaldı. Ancak tarihi Bitcoin’in zirvede olduğu Ekim 2021’e geri alırsak, düşüş daha da dikkat çekici olacaktır.

Gerçekten de 28 Ekim 2021’de 116,139 adresin BTC milyoneri ilan edilmesinin ardından yedi ayda %32,89’luk bir düşüş gerçekleşti.

Düzenleyici inceleme, çalkantılı piyasalar, jeopolitik huzursuzluk ve faiz artışları gibi faktörlerin bir kombinasyonu, varlığın performansı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmaya devam ediyor.

Bununla birlikte, bazı analistler hâlâ Bitcoin’in değerinin artmaya devam edeceğine inanıyor. Deutsche Bank Research’te kıdemli bir analist olan Marion Laboure şunları söyledi:

BTC durumunda sınırlı bir arzımız var; Bitcoin’in %90’ından fazlası zaten dolaşımda ve artan taleple sabit bir arzınız olduğunda, geçen yıl gördüğümüz gibi fiyatlar yükselme eğilimindeydi.

Şu anda, CoinMarketCap verilerine göre, BTC fiyatı 28,804 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte %0,69 ve önceki haftaya göre ise %1,68 oranında bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin