Bankacılık devi Tezos ağında menkul kıymet tokenı oluşturuyor – işte ayrıntılar
Bankacılık devi Tezos ağında menkul kıymet tokenı oluşturuyor – işte ayrıntılar

Cardano’dan sonra Wolfram Blockchain Labs, Tezos ile birlikte çalışacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wolfram Research’ün blockchain iştiraki, akıllı sözleşme geliştirmelerini daha güvenli hale getirmek için Tezos ile işbirliği yaptı..

Cardano entegrasyonundan birkaç ay sonra, DLT projesi Wolfram Blockchain Labs (WBL) aynı şeyi Tezos ile yaptı. Sonuç olarak, blockchain analitiği ve hesaplama sözleşmeleri üzerinde çalışan geliştiriciler Tezos ağını kullanabilecekler.

WBL Tezos’u entegre ediyor

WBL, çok çeşitli akıllı sözleşmelerin ve merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini destekleyen bir dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) çözümleri sağlayıcısı. Şirket, Mathematica, Wolfram | Alpha ve Wolfram Language’in yaratıcısı Wolfram Research’ün blok zincir yan kuruluşudur.

Popüler blok zinciri projesi Tezos’un, WBL’nin DLT ekosistemine tamamen entegre olan en son proje olduğu bilgisini verdi.

Analitik ve hesaplama sözleşmeleri üzerinde çalışan geliştiricilerin XTZ blok zincirini kullanmasını sağlamanın yanı sıra, ortaklık aynı zamanda akıllı sözleşme geliştiricilerine Wolfram Alpha verilerini sağlayan belirlenmiş bir oracle’ın kurulmasına da yol açtı.

Ayrıca Tezos, oracle’ın her seferinde aynı öngörülebilir davranışı göstermesini sağlamak için Nomadic Labs’ın Mi-Cho-Coq resmi doğrulama çerçevesini kullandı.

Açıklamada ayrıca Tezos blok zincirini kullanan ürünlerin resmi doğrulama nedeniyle “çok daha güvenli” olacağı vurgulandı. Bu, “böceklerin ve diğer güvenlik açıklarının risklerinin azaltılmasına yardımcı olmak için akıllı bir sözleşmenin özelliklerinin doğruluğunu kanıtlayan” bir süreçtir.

WBL CTO Johan Veerman şu yorumu yaptı:

Tezos, geliştiricilerimiz için mevcut olanları genişletecek bir dizi hizmet ve işlev içeren heyecan verici bir üçüncü nesil blok zinciri. WBL araç ekosistemini Tezos blok zincirine getirme konusunda TQ Tezos ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz.

Tezos Cardano’nun adımlarını takip ediyor

Tezos entegrasyonundan önce, WBL başka bir popüler blockchain projesi olan Cardano ile ortaklık kurdu. Aralık 2020’nin sonlarında, iki taraf biraz benzer şekilde işleyen işbirliğini duyurdu.

WBL, Cardano’nun DLT verilerini Wolfram Alpha’ya uygulamaya başladı, böylece geliştiricilerin dış verileri Charles Hoskinson’ın kurduğu projedeki akıllı sözleşmelere entegre etmelerine olanak sağladı.

Diğer planlar arasında, blockchain tabanlı ticaret ve iş modeli dönüşümünü sağlamak için dApp’lerin geliştirilmesi ve WBL tarafından yayınlanan bir eğitim kurs materyalinde Cardano’ya özgü bazı içeriklerin kullanılması yer alıyordu.

Bu haber ilk olarak cryptopotato’da yayınlamıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin