Cardano Vasil hard fork'u başarıyla tamamlandı!
Cardano Vasil hard fork'u başarıyla tamamlandı!

Cardano Vasil hard fork’u başarıyla tamamlandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson bir röportajda Cardano’nun Ethereum’dan daha iyi bir hisse kanıtı (PoS) yaklaşımına sahip olduğunu söyledi. Charles Hoskinson, Cardano, Vasil hard fork yükseltmesi, Dapp sunumları, LACE lite cüzdanı, CBDC, metaverse vb. başlatma konusundaki görüşlerini paylaştı.

Cardano’nun Vasil yükseltmesi, 22 Eylül’de 21:44 UTC’de IOG/Cardano Foundation ekibi tarafından başarıyla tamamlandı. Güncelleme yayına girdikten sonra ADA fiyatı %4’ün üzerinde yükseldi.

Charles Hoskinson, Cardano’nun Ethereum’dan daha iyi olduğunu iddia ediyor

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Vasil hard fork gününde yaptığı bir röportaj sırasında Cardano, Vasil hard fork ve Cardano ekosistemiyle ilgili en son gelişmeler hakkındaki soruları yanıtladı.

Charles Hoskinson, Bitcoin’in programlanmadan yoksun olması nedeniyle Katman-1 programlanabilir bir blok zincirine duyulan ihtiyacın, Ethereum üzerinde çalışmasına neden olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Ethereum bir kavram kanıtı gibiydi ve ölçeklenebilirlikten yoksundu, bu da kurumsal düzeydeki uygulamalarda kullanılmasını engelliyordu. Aslında, insanlar web3 projeleri için Alchemy ve Amazon gibi gelişmeleri zincir dışına itti.

Ethereum’un kanal dışı ve zincir dışı sorunsuz çalışması için daha iyi bir PoS sistemine ve programlama modeline sahip olması gerekir. Hoskinson, Ethereum PoS modelinin “hiper merkezileşme” eğiliminde olduğuna ve staking ekonomisinin zayıf olduğuna inanıyor. 2015 yılında daha iyi bir PoS modeli, merkezi olmayan sistem ve ekonomi ile Cardano ekosistemi kurması için ona ilham verdi.

“Spot kanıtı yapmanın tamamen yeni bir yolunu icat etmek zorunda kaldık, bu harika çünkü bu kendi kendini gözetim altında tutuyor ve kilitli tokenleriniz yok. Böylece paranızı istediğiniz zaman taşıyabilirsiniz ve kimseye güvenmek zorunda kalmazsınız.”

Cardano’nun artık merkezi olmayan sistemini artırmak için 3.000’den fazla hisse havuzu ve mekanizması var. Ayrıca, bir GitHub topluluğu, 1000’den fazla yaklaşan proje, 150’den fazla makale ve 10.000 alıntıya sahiptir.

Ethereum‘un daha iyi bir tasarıma sahip olması ve doğru yönde hareket etmesi gerekiyor. Ayrıca, Birleştirmeden sonra blokların %46’sını oluşturan iki adres olağandışıdır.

Vasil hard fork, Plutus komut dosyası yükseltmesiyle birlikte gelen yeni yetenekler sunar.  Cardano ağının işlevselliğini, performansını, ölçeklenebilirliğini ve birlikte çalışabilirliğini artıracaktır.

ADA fiyatı Vasil hard fork’tan sonra yükseldi

Vasil güncellemesinin ardından Cardano (ADA) fiyatı yükseldi. Yazım sırasında, Cardano fiyatı son 24 saatte yaklaşık %5 artışla 0,46 doların üzerinde işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin