Cardano'nun stabil coini UST ile aynı kaderi paylaşır mı? İşte tüm detaylar
Cardano'nun stabil coini UST ile aynı kaderi paylaşır mı? İşte tüm detaylar

Cardano’nun stabil coini UST ile aynı kaderi paylaşır mı? İşte tüm detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’nun algoritmik olarak desteklenen ilk stabil coin’inin UST benzeri bir şekilde çökememesinin nedeni işte bu. Twitter’da @nazarcapital adlı Cardano (ADA) meraklısı ve geliştiricisi, ek varlığın SHEN’in DJED’in zor zamanlarda bile sabitlenmesini nasıl engelleyebileceğini açıkladı.

ADA-SHEN-DJED tasarımı neden LUNA-UST’tan daha iyi?

@nazarcapital tarafından paylaşılan açıklamaya göre, Terra’nın (LUNA) satılmasının TerraUSD’nin (UST) çöküşünü güçlendirdiği senaryo, UST sabitini geri yüklemeyi imkansız hale getirdi.

https://twitter.com/nazarcapital/status/1525839613507407872

Yatırımcıların çoğunluğunun çıkış yapmasıyla, UST’nin sıfıra yakın seviyelere düşmesi kaçınılmazdı.

Cardano’nun şu anda test ağında bulunan stabil coini Djed (DJED), Cardano (ADA) protokolünün temel doğal varlığı olan ADA tarafından destekleniyor. Bu nedenle, aynı sorunlara karşı savunmasız olacaktır.

Ancak, istikrarını sağlamak için tasarımına ek bir kripto para olan SHEN entegre edildi. DJED sahiplerine ödenecek yeterli ADA yoksa, SHEN kurtarmaya gelecektir.

SHEN varlığı da enflasyondan korunur: Rezerv oranı %800’e ulaştığında SHEN basımı durur.

DJED, oynaklığın ortasında sabitliğini koruyor

Bahsedilen tasarım, COTI Network ve Input Output Global tarafından halihazırda stres testinden geçti; piyasa oynaklığı ve ADA satışları dönemlerinde bile USD eşdeğerine 1:1 sabit tuttu.

Anchor Protocol’de (ANC) APR’nin yeniden değerlendirilmesi, UST ve Terra (LUNA) varlıklarının çöküşünü tetikledi.

Cardano’da (ADA) algoritmik olarak desteklenen ilk stabil coin olan Djed (DJED), stabil coin sahnesinin ana noktalarını ele alacak şekilde ayarlandı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin