Cardano kurucusu, Bitcoin ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu!
Cardano kurucusu, Bitcoin ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Cardano kurucusu, Bitcoin ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Bitcoin’in dünyanın rezerv para birimi olmayacağını söyledi. Cardano kurucusuna göre, Bitcoin mevcut standartları karşılayacak şekilde gelişmedi. Cardano’nun dünyanın rezerv parası haline gelme ihtimalinin imkansız olduğunu dile getirdi.

Charles Hoskinson, Bitcoin’in (BTC/USD) dünyanın rezerv para birimi olarak kabul edileceği bir zamanın olmayacağını da iddia ediyor. Aynı zamanda Ethereum ağının kurucu ortağı olan Hoskinson, hiçbir zaman Bitcoin’in büyük bir savunucusu olmadı.

Hoskinson, Bitcoin’in sınırlamalarına işaret ediyor

Yakın tarihli bir röportajda Hoskinson, Bitcoin ekosisteminin dünyanın rezerv para birimi olmasını engelleyecek çeşitli sorunlar olduğunu vurguladı. Bitcoin ekosistemde öncü olma avantajına sahip olsa da, ağın enerji yoğunluğunun onu daha merkezi hale getireceğini söyledi.

Hoskinson, verimli alternatifler varken Bitcoin madencilik sürecinin yoğunluğuna anlam veremiyor. Ayrıca, yüksek üretim maliyetinin kıtlığa katkıda bulunduğu konusundaki şüphesini dile getirdi. Hoskinson’a göre, kıtlığın özelliği, dayanak varlığın politikasından kaynaklanıyor.

Charles Hoskinson şunları söyledi:

“Resim yapıyorsanız ve birini elle, diğerini makineyle yapıyorsanız ve ikisi de aynı görünüyorsa, her ikisi için de talep aynıysa, birini yapmak için diğerine kıyasla bin kat daha fazla çaba harcıyorsunuz demektir.”

Eleştiriye rağmen Hoskinson, Bitcoin ağının “kesinlikle gelişebileceğine” inanıyor. Ağın bunu yapabilmesinin yollarından biri, akıllı sözleşmeler, meta veri standartları sunmak ve saniyede daha fazla işlem işleyerek yüksek verim elde etmek.

Hoskinson ayrıca Cardano’nun (ADA/USD) dünyanın rezerv parası haline gelmesinin “imkansız olmadığını” belirtti. Alonzo hard fork yükseltmesinden sonra, platformda akıllı sözleşmelerin kullanılması nedeniyle ADA daha fazla fayda elde etti.

Hoskinson’a göre, ABD’de yükselen enflasyon seviyesi, kripto para birimlerinin artan şekilde benimsenmesine bağlanıyor. Ancak ülkelerin ABD dolarından alternatif paralara geçişi bir anda olmayacak.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin