Diğerleri yükselirken uyuyan altcoin sahneye çıkıyor! Satın alma fırsatı mı?
Diğerleri yükselirken uyuyan altcoin sahneye çıkıyor! Satın alma fırsatı mı?

Cardano hazinesinin değeri 100 milyon dolara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ADA’nın fiyatı 0,38 dolara ulaştığında, Cardano hazinesinde kilitli olan tokenların değeri kısa bir süre için 100 milyon doları aştı.

Ancak bu, Cardano ekosistemi için ne anlama geliyor ve Cardano topluluğu, içinde kilitli olan artan miktardaki fondan nasıl yararlanabilir?

Şu anda Cardano’nun hazinesinde kilitli durumda olan neredeyse 100 milyon dolar var

Cardano blok zincirinin yerel kripto para birimi olan ADA’nın fiyatı, geçtiğimiz günlerde 18 Ocak’ta 0,39 doları aşarak iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz ay, Cardano’da fiyatını artıran önemli bir büyüme var.

Graph showing ADA’s price from Jan. 18 to Jan. 21

Cardano Hazinesi, kilitli ADA’nın tümünün değerinin 18 Ocak’ta kısa bir süre için 100 milyon doları aştığını gördü ve bu da onu piyasadaki en büyük merkezi olmayan blok zincir hazinelerinden biri yaptı. Project Catalyst’ten alınan verilere göre, blok zincirindeki son dönemin başında, hazinede kilitli 261.254.564.02 ADA vardı. Yazım sırasında, ADA’nın 0,34 dolarlık fiyatı, Cardano Hazinesinin değerini 88,82 milyon dolar yapıyor.

Cardano Hazinesi topluluk için neden önemli?

Cardano Hazinesi’nin amacı, bir oylama süreci aracılığıyla Cardano blok zincirini geliştirmek için fon sağlamaktır. Temel bileşeni, topluluk üyelerinin toplu olarak ağı yöneten kararlara ulaşmasını sağlayan bir karar alma sistemidir.

Cardano’nun hazinesi, hisse havuzu ödüllerinin ve işlem ücretlerinin bir yüzdesinin alınması, yeni basılan kripto paraların bir kısmının geri alınması ve ara sıra bağış veya yardımların kabul edilmesi gibi birkaç farklı kanal aracılığıyla finanse edilmektedir.

Hazinede tutulan fonlar, topluluk oyları yoluyla seçilen blok zincirini iyileştirmek için çeşitli projeleri ve önerileri finanse etmek içindir.

Project Catalyst burada devreye giriyor. Cardano’nun Voltaire yönetim döneminin temel bileşeni olarak lanse edilen platform, bu oylama sürecini kolaylaştırmak için gerekli altyapıyı sağlıyor.

Geçen yılın sonlarında piyasaya sürülen Project Catalyst, şimdiye kadar hazineden fon ayırma konusunda son derece verimli olduğunu gösterdi. Bu haftanın başlarında, ikinci hazine fonu Fund2 başarıyla tamamlandı ve Cardano’da inşa edilen 11 farklı projeye 250.000 $ değerinde ADA verildi. Önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülecek olan Fund3, seçkin bir proje grubuna 500.000 $ değerinde ADA dağıtıldığını görecek.

Cardano Hazinesi’nin 261 milyon ADA’ya sahip olması, Cardano topluluğuna bir güvenlik ağı sağlayacak ve Cardano ağıyla ilgili farklı projeleri ve fikirleri keşfetmelerine olanak tanıyacak. Hazinedeki ADA miktarı sürekli olarak yenilenirken, geliştiriciler sürekli olarak projeleri için finansmana erişebilecekler.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin