Cardano geliştiricileri hız kesmeden çalışıyor; ADA patlamaya hazır mı?
Cardano geliştiricileri hız kesmeden çalışıyor; ADA patlamaya hazır mı?

Cardano geliştiricileri hız kesmeden çalışıyor; ADA patlamaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum rakibi Cardano, 2021’de geliştirme etkinliği açısından grafiklerin zirvesinde yer alan projeyle gündemde yerini alıyor. Blockchain veri sağlayıcısı Santiment’in en son raporuna göre, Cardano blok zinciri geçen yıl için toplam geliştirme etkinliğinde önemli bir yere sahip.

Geliştirme faaliyetinin kısa vadede ADA fiyatı üzerinde doğrudan bir etkisi olmayabilir. Ancak bu, Cardano ekibinin platformun sürekli gelişimine olan bağlılığını gösteriyor. 2021’de Cardano blok zinciri, en önemlisi Alonzo yükseltmesi şeklinde gelen bazı büyük değişiklikler geçirdi.

Bu, akıllı sözleşmelerin uygulanması yeteneğini Cardano ağına getirdi. Ayrıca, bu akıllı sözleşmelerin hızlı bir şekilde benimsenmesi de söz konusuydu. 2022’de devam edecek olan Cardano blok zincirinin platforma ek yükseltmeler getirmesi muhtemeldir.

Ayrıca, 2021’in son yılı için aktif katkıda bulunanların sayısı söz konusu olduğunda da Cardano liderliğini sürdürüyor. Github raporuna göre, platforma ortalama 53 geliştirici katkıda bulundu.

Yukarıdaki grafikten de görebileceğimiz gibi Cardano, yakın rakibi Kusama’dan güçlü bir farkla lider durumda. İlginç bir şekilde, Kusama ve Polkadot, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum’un (ETH) üzerinde ikinci ve üçüncü sırada yer almayı başardı.

Yukarıda belirtilen bu istatistikler, tüm kripto ekosisteminin nereye doğru gittiğine ışık tutuyor. Ayrıca, aktif geliştiriciler topluluğuna sahip Cardano gibi projeler “doğal olarak hakim olacak”.

Cardano kurucusu 2022’nin en iyi yıl olacağını tahmin ediyor

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, 1 Ocak 2022’deki son Livestream’inde, 2022’nin tüm kripto endüstrisi ve özellikle Cardano için en iyi yıl olacağını söyledi. Hoskinson, Cardano için belirli bir yol haritası paylaşmasa da genel olarak pazarın geneli hakkında yorum yapıyordu.

kripto pazarının genel olarak hızlı bir büyümeye tanık olduğunu ve “bu kadar hızlı büyümenin iyi ya da kötü sonuçlarını bir endüstri olarak sindireceğiz” yorumunu yaptı.

Ayrıca Cardano’nun kurucusu başka projelerden de bahsetti. 2022’de Ripple davasına bir çözüm gelmesini bekliyor. Mevcut duruma dayanarak, Hoskinson ayrıca Ripple’ın şimdilik kazanan taraf gibi göründüğünü de belirtti.

Hoskinson, 2022 için kripto alanında çok sayıda düzenleyici müdahale bekliyor. Bu nedenle, DeFi ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler) üzerinde de bir kısıtlama bekliyor.

Cardano tokeni ADA patlamaya hazır mı?

12 saatlik teknik grafikte Cardano (ADA) fiyat hareketi simetrik bir üçgen formasyonu oluşturuyor. Bu, ADA fiyatının bir sonraki hamlesine işaret eden kesin bir kırılmaya kadar konsolide olabileceği anlamına geliyor. ADA fiyatı, üst trend çizgisine göre 1,50 dolar seviyelerini aşarsa, yüzde 30’luk bir patlamaya daha tanık olabilir.

Cardano yerel tokeni ADA, 2021 altcoin boğa rallisine güçlü bir şekilde katıldı. Bir noktada, aynı zamanda üçüncü en büyük kripto para ve Ethereum’a doğrudan bir meydan okuma olarak ortaya çıktı.

ADA fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,1 dolara ulaştı. Ancak, bu seviyelerin yüzde 50’sinden fazlasını geri verdi. Bugün ADA, piyasadaki altıncı en büyük kripto para birimi olarak 45,2 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 1,35 dolardan işlem görüyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin