Cardano Ethereum rekabetinde son durum! ADA fiyatı 4 dolara ulaşabilecek mi?
Cardano Ethereum rekabetinde son durum! ADA fiyatı 4 dolara ulaşabilecek mi?

Cardano Ethereum rekabetinde son durum! ADA fiyatı 4 dolara ulaşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano (ADA), son iki hafta boyunca hafif yükselişe geçti. Ağın küçük iyileştirmeleri, yatırımcıları heyecanlandırdı. Cardano’nun bundan sonraki hedefi, 4 doları aşmak ve piyasa değeri açısından Ethereum’u yakalamak olabilir.

Elde edilen verilere göre ADA şu anda yaklaşık %5’lik bir 7 günlük kazançla yaklaşık 0,48 dolardan işlem görüyor. Dolayısıyla, tokeni başarılı bir şekilde 4 dolar eşiğinin ötesine taşımak istiyorsa, ağ şüphesiz çok fazla desteğe ihtiyaç duyacak.

Son yıllarda, Ethereum değer olarak Bitcoin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Başlangıcından bu yana değerinde önemli bir artış olmasına rağmen, Cardano da önemli kripto projelerinden biri olarak piyasada yer alıyor.

Nomics istatistiklerine göre, ADA’nın piyasa değeri şu anda yaklaşık 16.21 milyar dolar, ETH’nin piyasa değeri ise kabaca 147.93 milyar dolar. ADA, Ethereum’un piyasa değerinin sadece %10,93’ünü oluşturuyor.

Ethereum’un piyasa değerine uyması için Cardano’nun 9,25 kat artması geriyor. Böyle bir yükselişin ardından ADA %823,39’luk bir kazancı temsil eden 4 dolarlık bir fiyatla işlem görecek. Ayrıca, ETH geçen hafta yaklaşık %13 kazandı ve şu anda 1.215 dolardan işlem görüyor. Elde edilen verilere göre ETH için günlük işlem hacmi 13.928.520,299 doların üzerindeyken, ADA için günlük işlem hacmi yaklaşık 799.420,941 dolardır. Ayrıca ADA, 2 Eylül 2021 tarihindeki 3,09 dolarlık zirvesinin %84 gerisinden işlem görüyor.

tradingview

Ethereum ve Cardano

Cardano ve Ethereum rakip iki kripto projesi olarak yer alıyor. Her iki ağ da karşılaştırılabilir hizmetler sunduğundan, Cardano (ADA) ve Ethereum (ETH) sıklıkla karşılaştırılıyor.

Bu, hem Cardano hem de Ethereum’un blockchain teknolojilerinin sunduğu özelliklerden kaynaklanıyor. Karşılaştırma olarak, Ethereum altyapısı daha kısıtlı kalırken yüksek işletme maliyetleri, daha yüksek enerji tüketimi ve yavaş işlem hızına sahip.

Ethereum alternatifi ADA ise Ethereum’un sorunlarına bir çözüm sunmaya çalışıyor. Blokları oluşturmak ve işlemleri doğrulamak için kullanılan yöntem, onları birbirinden ayıran bir özellik. İki projenin temel ayrımı ise Cardano’nun hisse kanıtı Ouroboros algoritmasının daha uyarlanabilir olduğunun kanıtlanması oluyor. Yöntem, Ethereum’un iş kanıtı blockchaininden daha verimlidir.

Alonzo yükseltmesinin ardından Cardano ağı akıllı sözleşmelerle uyumlu hale geldi. Ethereum rakibi en çok beklenen Vasil sert çatalını tanıtmayı hedefliyor. Blockchainler için “hard fork” olarak adlandırılan ağ değişiklikleri de gereklidir.

Analistler, ADA’nın gelecekte değerini koruyacağını düşünüyor. Ayrıca, yakında çıkacak olan Vasil Hard Fork’un bir fiyat artışı şansı sunabileceği göz önüne alındığında, yeniden inşanın proje için olumlu olacağına inanıyor.

Bununla birlikte, ağın ölçeklenebilirliğini ve performansını artırmayı amaçlayan ADA çok beklenen bir yükseltme olan bu Vasil, test ağı çalıştırmasını “başarıyla” tamamladı ve ana ağda 30 gün içerisinde yayınlanması bekleniyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin