Cardano ve Tezos fiyat analizi: ADA ve XTZ için beklenen seviyeler
Cardano ve Tezos fiyat analizi: ADA ve XTZ için beklenen seviyeler

Cardano CEO’sundan çok konuşulacak açıklamalar: Yeni güncelleme ne zaman?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Shelley’nin Temmuz 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana, Cardano blok zincirinin bir sonraki dönemi olan Goguen’in uygulanması, Cardano Vakfı’nın odak noktası oldu.

Lansmanın tarihi

Bununla birlikte, çok beklenen lansman henüz planlanmadı. Bu durum, lansmanı yürütmeyle ilgili teknik zorlukların olduğunu gösteriyor.

Konuya Cardano Kurucusu Charles Hoskinson tarafından yakın zamanda yapılan bir AMA’da değinildi ve yönetici, Goguen’in biri halihazırda gerçekleşmiş ve ikincisi Şubat için planlanan üç HFC etkinliğinin bir kombinasyonuyla tanıtılacağını ortaya koydu.

Hoskinson’a göre “Goguen, her işlemin ve tüm sistemin çalışma şeklini fiziksel olarak değiştiriyor.”

IOHK CEO’su ayrıca, bunun tüm sistemin çalışma şeklini değiştireceğini, çünkü UTXO modelinin Plutus komut dosyalarıyla birlikte genişletileceğini açıkladı.

Sonuç olarak, dikkatle test edilmesi gereken çok sayıda altyapı var. Bu nedenle HFC etkinliğinin 2. çeyreğin başlarında mı yoksa 2. çeyreğin sonlarında mı gerçekleşeceğini “söylemek zor”.

Bu, Cardano’nun ikinci çeyrek için planladığı tek güncelleme değil. Ancak KEVM (K Ethereum Sanal Makinesi) ile aynı anda ağda tam bir yan zincir olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

KEVM ne getiriyor?

KEVM halihazırda devnet üzerinde çalışıyor ve geliştiricilerin Ethereum üzerinde çalıştırılabilecek herhangi bir akıllı sözleşmeyi denemelerine izin verirken, aynı zamanda gelişmiş güvenlik ve performans sunuyor.

Böyle bir çerçeve, geliştiricilerin hem Cardano hem de Ethereum ekosistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayacak kalıcı bir köprü oluşturacak.

Hoskinson, “Amacım bunun 2. çeyrekte yapılması olurdu” dedi ve Cardano yan zincirlerin enflasyonla çalıştırılmasını teşvik etmek istediği için bu uygulamanın küçük bir para politikası değişikliğine katkıda bulunacağını ekledi.

Sonuç olarak Hoskinson, “bununla devam edip etmeyeceğini belirlemek için bir CIP (Cardano İyileştirme Önerisi) ortaya atılacak” şeklinde sözlerini tamamladı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin