Cardano tamamen merkezsiz hale geldi
Cardano tamamen merkezsiz hale geldi

Cardano ağının ne zaman tam merkezsiz hale geleceği açıklandı – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’nun 1.800’den fazla havuzdan oluşan topluluk ağı, proje tam merkezsizlik yolunda ilerlediğinden blok üretiminin %100’ünden bir aydan kısa bir süre içinde sorumlu olacak.

IOHK’ya ait federasyon nodeları ağını başlattıktan bir yıldan kısa bir süre sonra, Cardano Mart 2021’in sonunda tam merkezsiz hale gelecek. Bu noktada, halihazırda kurulmuş olan 1.800’den fazla topluluk havuzundan oluşan ağ tüm yeni blokların üretilmesinden sorumlu olacak.

Cardano tam merkezsiz hale geliyor

Yaklaşan D (= 0) günü ile birlikte, popüler blockchain projesi Cardano’nun arkasındaki şirket olan IOHK, gelişimindeki en son dönüm noktasını vurgulayan bir gönderi yayınladı.

Cardano, bir aydan kısa bir süre içinde merkezileşme alanından çıkma yolunda ilerliyor. Gönderi, Shelley güncellemesinin Temmuz 2020’de yayınlanması üzerine geliştiricilerin, ağı, her bloğun IOHK’nın birleşik nodelar ağı tarafından üretilecek şekilde oluşturduğunu açıkladı.

Cardano’nun geliştiricileri, işlemlerin yüzde kaçının oluşum nodeları tarafından işleneceğini belirleyen parametreyi (d olarak anılır) devir başına 0,02 oranında azaltan otomatik bir yeniden ayarlama süreci oluşturdu. Bu, her beş günde bir topluluk bloğu üretiminde %2’lik bir artış anlamına geliyor.

Bu nedenle, topluluk zaman içinde blok üretiminde daha önemli bir rol aldı ve bu da mevcut duruma yol açtı. Blokların yalnızca %12’si federe nodelar tarafından üretiliyor. Sayı, 31 Mart’ta sıfıra (D = 0 Gün olarak da bilinir) ulaşana kadar kademeli olarak azalmaya devam edecektir.

Bunu yaptıktan sonra, “D = 0 gücü uçlara ittiğinden” ağ “tamamen merkezi olmayan” hale gelecek.

bu haber ilk defa cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin