Cardano ağındaki yoğunluk rekor kırdı! Fiyatı nasıl etkileyecek?
Cardano ağındaki yoğunluk rekor kırdı! Fiyatı nasıl etkileyecek?

Cardano ağındaki yoğunluk rekor kırdı! Fiyatı nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano, ağ etkinliği rekor bir seviyeye geldi. Ağdaki ilk DEX olma özelliği taşıyan SundaeSwap’ın piyasaya sürülmesinin, ADA’nın mevcut ağ büyümesinin arkasındaki ana katalizör olduğuna inanılıyor.

DEX, piyasaya sürülmesinden sonraki bir hafta içinde 70 milyon dolardan fazla değer kazanmayı başardı. Bu arada, Cardano akıllı para sahiplerinin portföylerini ikiye katladığı ve ardından ağ büyümesinde yeniden canlandığı görülüyor.

Cardano ağı beklenmedik bir taleple karşı karşıya

Blok zinciri, Alonzo hard fork yükseltmesinin piyasaya sürülmesinden bu yana “yavaş ve istikrarlı” bir dönüşüm izliyor. Kullanıcılar ağ tıkanıklığı sorunları bildirse de, SundaeSwap DEX, Cardano’nun ana ağında en başarılı yükseltme olarak anılıyor. Lansmanın ardından blok zinciri, TVL’de yaklaşık 80 milyon dolarlık önemli bir büyüme yaşadı.

Cardano ağındaki yoğunluk rekor kırdı! Fiyatı nasıl etkileyecek?
Cardano ağ yoğunluğu

Platformun mevcut ortalama blok zinciri yükü %93,19’da dalgalanıyor, bu da neredeyse tüm blokların dolduğu anlamına geliyor. Cardano blok zinciri içgörülerinden elde edilen analizler, geçen ay boyunca toplam blok zinciri yükünde sorulara neden olan bir hareket gözlemliyor. Bununla birlikte, 1 Ocak’ta blok zinciri yükü sadece %33.8 idi. Şimdi, blok zinciri yükünün ne kadar büyük ölçüde arttığını ve %90’ın üzerinde daha yüksek seviyelerde devam ettiğini görüyoruz.

ADA’nın market duyarlılığına ihtiyacı var

Bu arada, zincir üstü metrik platformundan bir rapor, ağa olan ilgide bir artış olduğunu ortaya koydu. 17 Ocak’taki piyasa çöküşünden sadece 10 gün sonra, Cardano akıllı para sahipleri 10.5 bin ila 1.5 milyon dolar arasında olan ADA varlıklarını ikiye katladı. Bu akıllı para sahiplerinin, özellikle ilk DEX lansmanından sonra, sadece 10 gün içinde 56.3 milyon doların üzerinde token biriktirdiği söyleniyor.

Cardano ağındaki yoğunluk rekor kırdı! Fiyatı nasıl etkileyecek?

Intotheblock’tan gelen metrik, net ağ büyümesinde %2.39 yükseliş olduğunu ortaya koydu. Şu anda, sahiplerinin sadece %9’u para kazanıyor ve geri kalanı zararda. Bu akıllı para sahiplerinin bir miktar kâr elde edene ve perakendecilerin geri dönmesini bekleyene kadar HODL olabileceği oldukça açık görünüyor.

Toplu olarak, Cardano, istikrarlı gelişmeleri ile yavaş yavaş daha geniş bir tabanı kendine çekiyor. ADA’nın piyasa duyarlılığına ihtiyacı var. Perakendeciler harekete geçerse ADA en büyük öncelik haline gelebilir. Boğalar, blok zincirinde daha fazla DEX piyasaya sürülmeye devam ederse, Cardano’nun fiyatını yeni ATH’ye bile itebilir.

coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin