Cardano (ADA) önemli dirence doğru yükseliyor! Takip edilecek seviyeler neler?

Cardano ağı büyümeyi sürdürüyor: Yeni bir dönüm noktasına ulaşıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano blok zinciri, ağın yerel tokeni ADA’yı tutan cüzdan sayısındaki artışta görüldüğü gibi, geçen yıl önemli bir büyüme gördü.

24 Aralık 2021’de toplam Cardano cüzdanı sayısı 2,5 milyondu. O zamandan Şubat 2022’ye kadar 500.000’den fazla yeni ADA cüzdanı eklendi.

3 Şubat itibarıyla, toplam ADA cüzdanı sayısı 3.002.727’ye ulaştı ve bu 24 aralıktan 3 Şubat’a kadar günde 12.200’den fazla cüzdanın eklendiğini ortaya koyuyor. Bu artış toplam cüzdan sayısında %20,1’lik bir artış anlamına geliyor.

Cardano ağı büyümeyi sürdürüyor: Yeni bir dönüm noktasına ulaşıldı!

Cardano cüzdan sayısı artıyor

Özellikle, Cardano cüzdan sahiplerinin sayısı 2020 yılbaşında 190.000’ken 24 Aralık 2021’de 2,5 milyondu bu durum 1 yılda %1.200 artış olduğunu ortaya koyuyor. Bunun yanında, en son veriler de Cardano’nun cüzdan sayısı artışının hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor.

3 milyonluk önemli kilometre taşına, ağın birçok güncellemeden beslenerek büyüdüğü bir zamanda ulaşıldı ve ADA piyasa değerine göre dünyanın en büyük altıncı kripto para birimi haline geldi.

Genel olarak, yükseltmeler ADA’nın dalgalanması için bir katalizör görevi gördü ve bu da yatırımcıların ilgisini çekti.

ADA ağındaki yükseltmeler

Cardano’daki akıllı sözleşmeler 27 Ocak’ta 1.000 kilometre taşına ulaştığından, cüzdan büyümesine denk gelen ağ geliştirmedir.

Bunun ardından, 30 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında, akıllı sözleşme sayısı 116 artarak şimdiye kadarki en büyük yükselişini yaptı.

Eylül 2021’de akıllı sözleşme özelliğinin eklenmesini içeren Alonzo güncellemesi sayesinde ADA’nın ölçeklenebilirliği ve hızı artırıldı. Bu aynı zamanda, bir haftadan uzun bir süre boyunca %90’ın üzerinde kalan Cardano blok zinciri yükü üzerinde de bir etkiye sahipti, sistem ilk kez bu blockchain yükü seviyesine ulaştı ve bu ölçümleri sürdürdü.

Son zamanlarda, Cardano blok zincirinde başlatılan yeni merkezi olmayan finans protokolü Meld, piyasaya sürüldükten sonra sadece üç gün içinde yerel tokeni MELD’nin 100 milyon stake’ini güvence altına almayı başardı.

CoinMarketCap verilerine göre Cardano şu anda son 24 saatte %2.47 ve önceki yedi gün boyunca %3,56 artışla 1.07 dolardan işlem görüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin