featured

Bu altcoin’in fiyatındaki durgunluk ona fayda sağlayacak olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano blockchain’i yıllar içinde önemli ölçüde gelişti. Piyasadaki en popüler yeşil kripto para birimlerinden biridir. Bu altcoin’e yeşil denmesinin sebebi ise işlem gücü gereksinimini ve dolayısıyla enerji kullanımını azaltarak blockchain doğrulama sistemini kullanması. Bu nedenle, ağır madencilik gerektirmek yerine, sistem işlemleri doğrulamak ve zincire blok eklemek için daha büyük bahislere sahip kullanıcıları seçer.

Bununla birlikte, Cardano gelişmelere rağmen önemli miktarda geri tepme yaşadı. En yaygın kınamalardan biri, onun bir “hayalet zincir” ile karşılaştırılmasıdır. Şimdi, yakın zamandaki hareketleri göz önüne alındığında, durum hâlâ böyle mi?

106 yayın, 38.000’den fazla GitHub taahhüdü ile yaklaşık 67 aktif depodan sonra, Cardano’nun yöneticilerinin şu anda neye odaklandığına bakalım. Birincisi, DeFi ekosistemini genişletiyor.

Aile büyüyor

Input Output Global (IOG), altcoin Cardano’da halihazırda kullanım senaryoları oluşturan projelerin yer aldığı bir liste yayınladı. Merkezi olmayan borsalar (DEX), kimlik, blockchain oyunları, bir oracle hizmeti vb. içeriyordu. Şirket, geliştiricilerin bu uygulamalar üzerinde “huzursuzca çalıştığını” iddia etti.

Topluluk kalan 15 güncellemeyi yayınladıktan sonra mizahi bir paylaşım yaptı:

“Devam edebiliriz ve bu gerçekten uzun bir konu olurdu. Umarım bu size, Building On Cardano’da yoğun projelerle devam eden tüm çalışmaların tadına varır. Haberlerini paylaşan tüm projelere çok teşekkürler.”

Bu ağ etrafında gelişen ekosistem, ADA’nın uzun vadeli takdirine katkıda bulunmaya hazır görünüyor.

Daha fazla trafik

yukarıda bahsedilen projelerin yükselişi, büyük miktarda işlem trafiğini içeri akıtacaktır. Takım da bunu kabul etti. IOG:

“Özellikle ilk günlerde, yeni DApp’lerin piyasaya sürülmesi sırasında önemli ağ trafiği bekleyebiliriz. Ve özellikle en çok beklenen yeni DeFi lansmanları civarında, birçoğu yakında geliyor, ” diye ekledi

Cardano da buna hazırlandı. Platform, performansı artırmayı amaçlayan Cardano’nun çekirdek düğümünü yükseltti. Bu (v 1.33.0), esnekliğini ve sağlamlığını koruyacaktır. IOG başkanı şöyle bir tweet attı:

Ağ, en yüksek kapasitede çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Yapılan kapsamlı kıyaslama, önemli performans iyileştirmelerini önerir. Bu, Cardano ve yöneticilerine parametre değişiklikleri için daha fazla alan vererek ağ zirvelerini düzeltmeye yardımcı olacak. Ama devamı da gelecek.

Sadece bu değil, bu heyecan verici protokol ağda beklenen artan trafiğe yer açmak için blok boyutunu %12,5 oranında artırdı. 7 Ocak 2021 itibariyle altcoin Cardano blockchain’inin ortalama yükü, metriğin %76.28 ile zirve yaptığı Kasım 2021’den bu yana en yüksek oran olan %69.85’e ulaştı.

altcoin Cardano

Blockchain yükü, Cardano bloklarının kullanımını ifade eder. Şu anda, tam bir Cardano bloğu 73 kb’ye ayarlanmıştır. Burada %100’lük bir puan blokların dolu olduğunu, %0’lık bir puan ise blokların boş olduğunu gösterir.

Genel olarak, Cardano blockchain platformun GitHub’daki en gelişmiş kripto para birimi ağı olduğunu gösteren yakın tarihli bir çalışma ile önemli ölçüde gelişti. Bu argümanın kanıtları ise yukarıda verilen bilgilerdir.

Ama bazı endişeler de var. Kısa vadede Bitcoin destek bulamazsa ve mevcut seviyelerinden sıçrayamazsa, kripto para birimi daha fazla düşüş görebilir. Altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 1.24 dolar seviyesinden işlem görüyordu.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin