Dikkat! Bu gösterge daha fazla düşüşe neden olabilir, BTC için olası senaryo...

Bu zincir üstü veriler, BTC için neler söylüyor? Dip alımlar geldi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) fiyatı, Mart sonunda 2022’nin en yüksek seviyesi olan 48.000 doları aşmıştı. Bu seviyeye ulaştıktan sonra Nisan ayında konsolidasyon altında. Bununla birlikte, son 24 saat içinde sosyal platformlarda görülen ve 14 Mart’tan bu yana en büyük artışları yaratan önemli bir “Dip Al” iyimserliği var.

İyimserlik, Bitcoin (BTC) fiyatının son iki haftada yükselen FOMO nedeniyle artıyor. Zincir üstü veriler ise bazı formları ortaya çıkarıyor.

BTC, FOMO ortasında ‘Dip Al’ iyimserliği görüyor, 50 bin doları aşacak mı?

Zincir üstü veri platformu Santiment, Çarşamba günü bir tweet ile mevcut durumu konuştu. Platform, Bitcoin satın almaya olan ilginin arttığını duyurdu. Zincirdeki sosyal hacim ve sosyal baskınlık metrikleri, son 24 saatteki en yüksek artışları kaydetti. Bitcoin (BTC) fiyatı kısa bir süre 45 bin dolar seviyesinin altına düştüğünde oldu. Santiment,

“Bitcoin’in son 24 saatte -%1.3 düşmesiyle büyük bir fiyat düşüşü olmayabilir. Bununla birlikte, son 2 haftadaki oldukça fazla FOMO’dan sonra, sosyal platformlarda bazı büyük ‘dipten satın al’ iyimserliği var. Bu, son 3 haftadaki en büyük kalabalık artışı.”

Bitcoin (BTC) fiyatı, 14 Mart’tan bu yana yükselen kanal modelinde sürekli yükseliyor ve balinalar ve kurumlar da dahil olmak üzere Bitcoin yatırımcıları arasında FOMO yaratıyor. Ayrıca, ticaret hacmi de hafta içinde artıyor ve bu da yatırımcılar arasında daha yüksek Bitcoin talebine işaret ediyor.

Santiment’in bildirdiğine göre, Bitcoin döngüsü önümüzdeki hafta ortadaki olaya yaklaşırken, günlük zincirdeki BTC işlem hacmi, kayıptaki işlemlere kıyasla artıyor. Bununla birlikte, günlük aktif adreslerin artması ve Bitcoin arzının yeniden dağıtılması nedeniyle Bitcoin fiyatının yükselme şansı bu sefer daha güçlü.

Mevcut seviyelerde Bitcoin (BTC) alımı

Bitcoin (BTC) fiyatı şu anda son 24 saatte yaklaşık %4 düşüşle 44 bin doların altına kadar düştü. Fiyattaki düşüşe rağmen, Bitcoin 45 bin dolar seviyesinin üzerine yeniden çıkacağı düşünülüyor. En büyük sebebi ise kurumsal yatırımcılar ve balinaların ilgisini çekmesi.

Balinalar ve kurumlar, daha fazla Bitcoin biriktirmek için mevcut seviyelerdeki bu fiyat düşüşlerinden yararlanıyor. Örneğin Salı günü MicroStrategy, 190 milyon dolar değerinde ek 4.167 BTC satın aldı. Bugün ise, Terra’nın LFG’si 5040 BTC satın alarak Bitcoin hazinesini 35.768 BTC’ye çıkardı.

Zincir üstü veriler ve yatırımcılardan gelen talep, fiyatın mevcut seviyelerden daha yükseğe çıkabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, önemli bir yükseliş hareketi görülmeden önce 50 bin dolar seviyesini halen kritik olarak duruyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin