Bu veriler kripto piyasasını ateş topuna döndürdü!

Bu veriler kripto piyasasını ateş topuna döndürdü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksinin Ocak ayında yıllık %5,4 ve aylık %0,6 artış kaydetmesinden kısa bir süre sonra Cuma günü 23.000 $’a geriledi. Akşam üstünde yaşanan bin dolarlık düşüş güçlü bir silkeleme oldu.

Kripto piyasası ateş topuna dönerken, altcoin’ler daha da fazla düşüş yaşadı. Bazı kripto para brimilerinde ani yaşanan düşüş çift haneli gerilmeye kadar gitti. Bugünün gelen PCE verileri durumu kötüleştirdi. Beklenenden yüksek rakam, Federal Rezerv’in yükselen enflasyona karşı savaşının muhtemelen devam edeceği anlamını kuvvetlendirdi.

Enflasyonla ilgili artan endişelerin ardından önemli bir düşüş gördüğünden, kripto piyasası bugün bir düşüşe tanık oldu. Federal Rezerv’in tercih ettiği enflasyon endeksi Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE), bir önceki aya göre fiyatlarda beklenenden daha güçlü bir artış gösterdi. Hem kripto para piyasası hem de ABD borsası Cuma günü önemli ölçüde düştü.

Kripto piyasası anında likit çalışmaları yaptı

Bitcoin’in düşüşü, Ethereum (ETH) için %3,3, Cardano (ADA) için %4,6 ve Polkadot (DOT) için %7,1 düşüşe denk geldi. Bu arada, NASDAQ ve S&P500 sırasıyla %1,81 ve %1,25 oranında geriledi. Vadeli işlem tarafında ise anında tasfiyeler geldi.

En büyük tek tasfiye, BitMEX’te, XBTUSD ticaretinde 7,52 milyon $ karşılığında gerçekleşti. PCE, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yerine Fed’in tercih ettiği enflasyon ölçüsüdür. İlki, tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını zaman içinde nasıl değiştirdiğini izleyerek kendisini farklılaştırır ve merkez bankası tarafından enflasyonun ileriye doğru nereye gideceğinin en iyi tahmincisi olarak kabul edilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin