Bu üniversitede 'NFT'ye Giriş' dersi verilecek

Türkiye’deki bu üniversitede ‘NFT’ye giriş’ dersi verilecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Başkentte bulunan Ankara Üniversitesi bugün geçmişte görülmemiş bir senato kararına imza attı. Ankara Üniversitesi tarafından alınan senato kararına göre üniversitenin genel seçmeli dersler havuzuna ‘NFT’ye giriş’ dersi eklendi.

Senato kararıyla ilgili Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar Twitter’da konuyla ilgili paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda Ünavar şunları söyledi:

“Bugünkü Senato Kararıyla: Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü “NFT’ye Giriş” dersi Üniversitemiz Genel Sosyal Seçmeli Dersler havuzuna eklendi. Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.”

Ders ne zaman verilmeye başlanacak?

Ankara Üniversitesi’nden alınan bilgiye göre Türkiye’de ilk kez verilecek olan dersi 2021-2022 bahar döneminde, üniversite genel seçmeli dersi olarak açılacak. NFT’nin temellerinin anlatılacağı derse bir şube verilecek. Kontenjan sayısı ise 70 olacak.

Türkiye’de blockchain hamleleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın zamanda ekonomist ve akademisyenlerle yaptığı bir toplantıda kripto yasasının hazır olduğunu ve en yakın zamanda mecliste oylanacağını açıklamıştı. Bunun ardından, TBMM, yasa tasarısı için kripto temsilcileriyle bürokratları yasanın nasıl olacağına dair fikir oluşturmak için biraraya getirdiği bir görüşme yapmıştı. Yerli araba projesi TOGG’un CEO’su ise yakın zamanda Bursa Gemlik açılışında yaptığı sunumda şirketin ‘blockchain’ hedeflerini ve toggen isimli bir utility token çıkaracaklarını açıklamıştı.

NFT nedir?

NFT, dijital bir öğenin sahipliğini kanıtlayan blok zinciri destekli bir tokendir. Ethereum şu anda bu alan için lider platformdur ve bu yıl şimdiye kadar tahmini 22 milyar dolarlık ticaret hacmiyle 2021 boyunca piyasası yükselmiştir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin