Düzeltmesini tamamlayan Bitcoin için bugün hangi seviyeler izlenecek
Düzeltmesini tamamlayan Bitcoin için bugün hangi seviyeler izlenecek

Bu kurum politika belgesinde kripto para birimi işlem analizi kullanımını detaylandırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – New York Polis Departmanı (NYPD), geçen hafta kripto para birimi işlem analizi için kullanım politikasını özetleyen altı sayfalık bir belge yayınladı.

Belgede neler var?

NYPD’nin adı verilmeyen “onaylı satıcılardan” elde edilen bu tür araçların kullanımı şimdiye kadar kamuoyu tarafından bilinmiyordu. Açıklama, gözetim ve saklama  yetenekleriyle ilgili daha geniş etki ve kullanım politikalarının bir parçası olarak geliyor. Geçtiğimiz Haziran ayında New York Şehir Meclisi, NYPD’nin yüz tanıma yazılımı ve dronlar da dahil olmak üzere bu tür teknolojinin kullanımına ilişkin ayrıntıları sağlamasını gerektiren bir tasarıyı kabul etti.

NYPD, 11 Ocak tarihli belgede, “ceza soruşturmalarının ilerlemesinde kripto para birimi işlemleriyle ilişkili bilgilerin aranmasını otomatikleştirmek için kripto para birimi analiz araçlarını kullandığını” söyledi. NYPD, bu tür yeteneklerin “Amerika Birleşik Devletleri Anayasası, New York Eyaleti Anayasası ve ilgili yasal makamların gereklerine ve korumasına uygun bir şekilde kullanılması gerektiğini” belirtiyor.

Erişimin boyutu

Politika belgesine göre NYPD, kripto para birimi analiz araçlarına ve topladığı işlem verilerine erişimi sınırlıyor.

Raporda bu husus şu şekilde belirtiliyor.

“Kripto para birimi işlem bilgileri bir NYPD bilgisayarında veya vaka yönetim sisteminde saklanıyor. Yalnızca yetkili kullanıcılar kripto para birimi işlem bilgilerine erişebiliyor. Bilgisayar ve vaka yönetim sistemlerini kullanan NYPD personeli, kullanıcı adı ve parola ile doğrulanıyor. Vaka yönetimi ve bilgisayar sistemlerine erişim personel ile sınırlı. Yasal görevin ilerletilmesi için sisteme açıkça erişme ihtiyacı duyanlar girebiliyor. NYPD vaka yönetimi ve bilgisayar sistemleri içindeki erişim hakları, yasal görev temelinde daha da sınırlandırılmış durumda.”

NYPD belgesi, işlem analizi yazılımını kullanarak araştırdığı suç türlerini özel olarak detaylandırmamaktadır. NYPD geçmişte, Bitcoin ödemelerini içeren telefon dolandırıcılıkları hakkında kamuya açık uyarılar yayınladı ve polis gücü, 2019’da SIM takası ve kripto para biriminde 1 milyon dolarlık hırsızlık içeren bir soruşturmaya dahil oldu.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin