Bu eyalette lise öğrencilerine yakında kripto para birimi öğretilebilir
Bu eyalette lise öğrencilerine yakında kripto para birimi öğretilebilir

Bu eyalette lise öğrencilerine yakında kripto para birimi öğretilebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni bir finansal okuryazarlık programının bir parçası olarak, Georgia’daki lise öğrencileri müfredatlarının bir parçası olarak kripto para birimi üzerinde çalışacaklar.

Hangi lise öğrencileri

Georgia Temsilciler Meclisi, eyalet eğitim kurulunun onuncu veya on birinci sınıftaki öğrencilere finansal okuryazarlık dersi vermesini gerektiren bir tasarıyı kabul etti. Tasarı “Eyalet Eğitim Kurulu, lise yıllarında öğrenciler tarafından tamamlanacak kişisel finansal okuryazarlık eğitim programını belirleyecektir” ifadesine yer veriyor.

Bir çek hesabının dengelenmesi, bir kredi başvurusunun tamamlanması, hisse senedi ve tahvil gibi sermaye piyasası yatırımları gibi kavramların yanı sıra konu alanları listesinde yer alan “kripto para birimi” konusu da yer alıyor.

Tasarı 8 Mart’ta 169 kabul oyuna karşılık 2 oyla kabul edildi ve altı Cumhuriyetçi aday tarafından desteklendi. Şimdi konu görüşülmek üzere Senato’ya gönderildi.

Finansal okuryazarlık

Kripto para birimleri alanındaki finansal okuryazarlık, uzun zamandır dünya çapında kriptoların yaygın olarak benimsenmesi için önemli bir konu olarak görülüyor.

Dünyanın dört bir yanındaki piyasa katılımcılarına yönelik bir dizi anket, kripto para birimi hakkında olumsuz bir algıya sahip olan çoğu insanın, büyüyen segment hakkında çok az bilgisi olan veya hiç bilgisi olmayan kişiler olma eğiliminde olduğunu ortaya çıkardı.

Yakın zamanda yapılan bir BitFlyer anketinde bir ABD vatandaşına kripto para birimleri hakkında neden “olumsuz bir algıya sahip” olduğu sorulduğunda, “Olumlu bir görüşe sahip olmak için yeterince bilgim yok.” cevabını verdi.

Daha yakın zamanlarda, Birleşik Krallık düşünce kuruluşu Parliament Street’te yapılan bir araştırma, ankete katılanların %55’inin daha meşru statüsüne rağmen kripto para birimine yatırım yapmaya ilgisinin olmadığını ortaya koydu.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin