Bitcoin düşüşü fırsat verdi: El Salvador Başkanı yeniden alım yaptı

Glassnode, Bitcoin Kasım ayı düzeltmesinin devam edip etmeyeceği ile ilgili rapor yayınladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Glassnode ayrıntılı raporuna göre, Bitcoin’in Kasım düzeltmesinin devam etme olasılığının düşük olduğu paylaşıldı. Bu mevcut piyasa düzeltmesi aslında 2021 yılının en az düzeyde olan düzeltmesi oldu.

Bu yıl Mayıs ayında başlayan düzeltme %54 oranında gerçekleşti. Eylül ayında düşüş %-37,2’ye ulaştı. Ocak, Şubat ve Nisan aylarında BTC düzeltmeleri sırasıyla %-29.4, %-24.2 ve %-26.5 oranında gerçekleşti. Kasım ayındaki mevcut düzeltme %20’’ye yaklaşıyor.

Bitcoin opsiyonları için açık faiz (OI), Ekim ve Kasım aylarında 26 Kasım tarihinde sona erdikten sonra 10 milyar dolara düşmeden önce 12 milyar ile 14 milyar dolar arasında değişiyordu.

Vadeli işlemlerin açık faizi, BTC ile ifade edildiğinde tüm zamanların en yüksek seviyelerinin hemen altında ve toplam nominal değerde 400 bin BTC’nin üzerine çıkıyor.

Aşağıda Glassnode raporunda yer alan grafiğe göre fiyat oynaklığının yatırımcı pozisyonlarını kapatmaya zorladığı için açık faizin hızla düştüğünü gösteriyor. Kalıcı sözleşmeler için fonlama oranları, uzun pozisyonların daha fazla olduğunu gösteriyor. Gösterge, fiyat düşüşüyle ​​birlikte düştü ve bu da yatırımcıların daha temkinli bir tutum sergilediğini gösteriyor.

market correc 3

Analistler, Bitcoin vadeli işlem piyasasında Chicago Ticaret Borsasının (CME) artan hakimiyete dikkat çekiyor. İşlem hacmi CME’nin payı %1,4’ten %6’ya yükseldi.

market correct 4

Geçen hafta, Bitcoin fiyatı, kısa vadeli yatırımcılar tarafından BTC’nin satın alma fiyatıyla çakışan 53.500 dolar seviyesini test etti. Analistler, bu hafta BTC fiyatının 53.500 dolar gibi düşük bir seviyede işlem gördüğünü ve bunun da bu psikolojik maliyet temel destek seviyesinin potansiyel ön koşusu olabileceğini belitti. Bu, STH Gerçekleşen Fiyatın mevcut trenddeki ikinci yeniden testidir. Güvenilir bir destek görevi gördüğü 2017 yılında gözlemlenen büyük düzeltmelerle benzerlikler gösteriyor.

market corrc 5

Glassnode raporuna göre, gerçekleşen kârlar ve zararlar için oyunda iki olay var. Gerçekleşen Kârlar (yeşil), düzeltmenin yanı sıra düştü, potansiyel olarak kâr alımının azaldığını ve yatırımcı inancının arttığını gösteriyor.

Gerçekleşen Zararlar, Nisan ve Temmuz aylarındaki önemli satışlara benzer şekilde günde 800 milyon dolara fırladı (pembe) ancak Mayıs ayında yaşanan düşüşten daha az.

Fiyatlardaki artış, fiyat düşüşünün de önüne geçecek. Analistler, kilit noktanın fiyatı 53.000 dolar seviyesinin üzerinde tutmak olacağını ekledi.

market correc 7

Glassnode verilerine göre 13.35 milyon BTC uzun vadeli yatırımcıların elinde bulunuyor. Kasım ayındaki zirvesinden bu yana, piyasa katılımcıları kategorisi, satın alınan kripto paraların %5,8’inin satışını gerçekleştirdi.

market correct 8

Glassnode raporunda sonuç olarak Hem Uzun hem de Kısa Vadeli yatırımcılar genellikle fiyat için yapıcı olarak görülebilecek Eylül düzeltmesinden daha kârlı arz bulunduruyor. Daha önce, SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, son düzeltmeyi pozisyon oluşturmak için bir fırsat olarak gösteriyor. Ona göre, kripto paralar potansiyel büyümeye sahip.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin