Yatırımcılar dikkat! Bu altcoin'de büyük fırsatlar gizli!
Yatırımcılar dikkat! Bu altcoin'de büyük fırsatlar gizli!

Yatırımcılar dikkat! Bu altcoin’de büyük fırsatlar gizli!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP hâlâ değerinin altında bulunan kripto para birimleri arasında yer alıyor. SEC davası ve kripto alanındaki sert rekabet altcoin’e ağır bir zarar verdi. Kripto piyasasının toparlanmaya başlamasının ardından birçok yatırımcı Cardano ve Ripple’a akın ediyor.

Ripple, küresel ödeme platformu RippleNet’in arkasındaki San Francisco merkezli bir FinTech şirketidir. Aslında, Ripple şirketi, kripto para birimleri bile icat edilmeden önce 2004 yılında kuruldu. Kendi paralarını yaratmaya çalışıyorlardı ve RipplePay o zamanlar yaratıldı. Ağları küçüktü ve yazılım merkezileştirildi. Bu nedenle 2012’nin sonlarında RipplePay, Open Coin adlı başka bir şirketle birleşti ve birlikte bugün Ripple’ı oluşturdular.

Ripple’ı rakiplerinin önüne geçiren nedir?

Ripple, kullanıcıların para birimlerini sınırlar arasında hızlı ve güvenilir bir şekilde göndermesine, almasına, tutmasına ve taşımasına olanak tanıyan bir projedir. Bankalara ve ödeme ağ geçitlerine dayanan mevcut sistem yavaş, parçalı ve pahalı. Bunun yerine Ripple şirketi, dünyanın her yerinden 3 ila 5 saniye içinde işlemlerini halledebilir. Aslında Bitcoin ve Ethereum’dan çok daha hızlı.

Ek olarak, altyapı son derece ölçeklenebilirdir ve her saniye 1.500’den fazla işlemi gerçekleştirebilir. RippleNet, tüm işlemleri izlemek, işlemek ve garanti etmek için açık kaynaklı XRP defteri kullanır. Ancak Bitcoin’den farklı olarak XRP, Proof-of-work kullanmaz ve madencilik kavramına sahip değildir. Bu, blok zincirinin güç tüketiminin minimum olduğu ve işlem ücretlerini düşük tutabileceği anlamına gelir.

Ripple SEC davası nedir?

Aralık 2020’de SEC, uygun bir lisans olmadan menkul kıymet sattığı iddiasıyla Ripple’a dava açmıştı. Bu dava hakkındaki tartışma yıllardır sürüyor. Birincisi, kripto para birimleri hiçbir zaman bir menkul kıymet olarak görülmedi ve doğası gereği düzenlenmedi. İkincisi, henüz kripto para birimleriyle ilgili net kurallar veya ayrıntılar yer almıyor. Ripple’ın kayıtlı olmayan bir menkul kıymetle işlem yaptığına karar vermenin açıkçası çok imkanı yoktur.

Altcoin’in fiyatı haberlerin ardından ciddi bir kayıpla 0,18 dolara düştü. Diğer taraftan EOS’un arkasındaki şirket Block.one, tam olarak aynı iddialara sahipti ve 1 yıl içinde SEC ile anlaşmayı başardılar. Şu anda Ripple şirketinin de anlaşmaya varacağına dair birçok spekülasyon var.

XRP fiyatı neden sert bir şekilde düştü?

Kripto piyasası Kasım 2021’de çökmeye başladığında, XRP 1,3 dolar seviyesinden 0,30 dolara kadar düştü. Bu kayıp, yatırımcıları altcoin’den uzaklaştırdı. Bununla birlikte, diğer çoğu altcoin de aynı şekilde değer kaybı yaşadı. Kripto piyasası toparlanmaya başladığında, XRP fiyatları doğrudan önemli ölçüde yükseldi ve 1 hafta içinde yaklaşık %23 artarak 0,37 dolarlık mevcut fiyatına yükseldi.

Fırsat yaratıyor mu?

XRP için 0,30 dolarlık fiyat, çok uzun zaman önce ulaştığı fiyatlar göz önüne alındığında oldukça düşük bir seviye olarak kabul ediliyor. Altcoin, tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 3 dolara asla ulaşamadı. XRP’yi bugünün fiyatlarıyla satın almak istiyorsanız, 0,40 doların kırılmasını ve bu fiyat civarında küçük bir konsolidasyon beklemek iyi bir fikir olabilir.

XRP/USD 12-hours showing the potential uptrend of XRP

Bununla birlikte, altcoin’lerin genel hareketi kripto piyasasının genel görünümüne ve özellikle Bitcoin’in fiyat hareketine bağlıdır. Şu anda, piyasa fiyatları yeniden artırmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin