Bu altcoin, yoğun satış baskısı altında! Dip nerede bulunacak?
Bu altcoin, yoğun satış baskısı altında! Dip nerede bulunacak?

Bu altcoin yoğun satış baskısı altında! Dip nerede bulunacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altcoin ATOM fiyatı, tek bir günde %13’lük bir düşüş kaydetmesinin ardından bugün de kayıplarını genişletiyor. Küresel kripto pazarı, ABD Federal Rezervi’nden (Fed) yapılan büyük faiz duyurusunun ardından mega satış çılgınlığına girdi.

Fed’in ileriye dönük faiz artırımına olumlu bakışı, daha riskli varlıkların diken üstünde olmasına neden oluyor. Merkez bankası, Mart ayında faiz artırımına gideceğini ima etti. Fed Başkanı Jerome Powell, gelecekte yapılacak her toplantıda faiz artırımının masada olduğunun altını çizdi.

Altcoin’in düşüşü 20 DMA’nın altında derinleşiyor

Günlük grafikte, altcoin’in yukarı yönlü momentumun başlangıcını destekleyen birden fazla faktör bulunuyor. İlk olarak, yukarı yönlü bir tersine dönüşü ifade eden “Kupa ve Sap” formasyonu oluştu. Bu formasyon, 7 Ocak’ta aşağı yönlü kanalın alt trend çizgisi yakınında bulunuyor. Cuma günü 27.34 dolar civarındaki dip seviyeleri test ettikten sonra, fiyat bir kez daha 37.70 dolardaki 20 DMA’ya geri döndü.

Bu altcoin, yoğun satış baskısı altında! Dip nerede bulunacak?

37.20 dolar yakınındaki yatay direnç bölgesi, birçok kez test edilmiş güçlü bir seviyeydi. Fed’in açıklamalarının ardından ortaya çıkan satış baskısı bu seviyenin kırılmasına neden oldu.

Bununla birlikte, düşüş hâlâ devam etse de 33.00 dolar civarında sınırlandı. Eğer fiyat günlük kapanışta bu seviyeyi koruyabilirse, o zaman yakın direnç 20 DMA’ya yerleşecek.

Günlük göreceli güç endeksi (RSI) 45’te bulunuyor. Göstergedeki herhangi bir artış, boğaların amaçladığı yükselişi destekleyecektir. MACD (Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı) orta çizginin altına sürüklenerek yukarı yönlü momentum için bazı sorunlar olduğunu gösteriyor.

Öte yandan, fiyat 28,00 dolarlık yatay direnç destek seviyesini test ederse, yükseliş tezlerini geçersiz hale gelecek. Bu yaşanırsa, altcoin fiyatı 24,0 dolara doğru bir geri çekilme görebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin