featured

Geçtiğimiz haftanın yıldızlarından olan bu altcoin, bir düzeltme riski ile karşı karşıya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan, açık kaynaklı ve blockhain tabanlı bir kripto para birimi olan Ethereum Classic (ETC), geçen hafta en iyi performans gösteren altcoin’lerden biri olmasına olanak sağlayan mevcut ivmesini yakında kaybedebilir.

Altcoin’in verileri, şu anda aşırı alım konumunda işlem gördüğünü ortaya koyuyor. Bu da alıcıların yorulmasına ve ralliyi devam ettirememelerine neden olarak ayılara bir kez daha teknik avantaj sağlıyor.

Ayrıca Bollinger Bantları, fiyatın şu anda aşırı derecede değişken olduğunu gösteriyor. Bu da altcoi,n’in fiyatının daha hızlı değişebileceği anlamına geliyor. Bu, ETC token’ını ticaret yapmak veya elde tutmak için daha riskli bir varlık hâline getirir.

ETC fiyatında neler oldu?

Coingecko verilerine göre ETC, bu yazının yazıldığı sırada 19,82 dolar civarında işlem görüyor.

Altcoin, son 24 saatte %2 oranında düşüş yaşamasına rağmen, yedi gün önceki değerinden yaklaşık %30’luk bir sıçrama gerçekleştirdi. Ayrıca fiyat, son iki haftada toplamda %20,3’lük bir artış yaşadı.

Son birkaç gün içinde Ethereum Classic, %35’lik şaşırtıcı bir artışla Solana liderliğinde önceki hafta çift haneli kazançlar kaydetmeyi başaran birkaç kripto para birimi arasında yer aldı.

altcoin ETC grafik

Sebebe gelince, bazı uzmanlar, 2022’nin sonlarına doğru ETC’nin hash oranındaki önemli dönüşün madenci kârlılığının yolunu açtığına ve bunun da varlık ağı tarafından işlenen işlem sayısını artırdığına inanıyor.

Aslında, son iki gün boyunca, Ethereum Classic işlem sayısı arttı ve yeni bir aylık yüksek seviyeye ulaştı. Bunu takiben ETC, fiyatında %12’lik bir artış kaydetti. Bu, hacimdeki artışın altcoin değerinde yukarı yönlü bir hareketi tetiklediğini gösteriyor.

Bir düzeltme gelebilir

ETC fiyatı, bir haftadan uzun süredir “yeşil” olmasına rağmen, yatırımcıların negatif duyguları hâl+A devam ediyor.

Pozitif olmayan duyguyu genellikle bir fiyat düzeltmesi takip ettiğinden, potansiyel alıcıların dikkatli olması gerekiyor.

Bununla birlikte Coincodex, aksini söyleyen teknik göstergelere rağmen bu teze katılmıyor gibi görünüyor.

Aslında, çevrimiçi kripto veri sağlayıcısı, altcoin fiyatının bundan beş gün sonra 19,76 dolardan işlem göreceğini ve önümüzdeki 30 gün içinde 47,48 dolardan işlem görmek için başka bir büyük artış gerçekleştireceğini tahmin ediyor.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin