featured

Bu 4 kripto para birimine dikkat! Haziran ayında büyük düşüşler yaşayabilirler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nisan ayı kripto para piyasası için yükselişle sona ererken, Mayıs ayının tamamı düşüşle geçti ve piyasanın düzeltici bir durumda olduğunu kanıtladı.

Haziran ayında bir yükseliş tersine dönüşünün başlayacağına dair umut olsa da, bu dört altcoin’in aşağı yönlü harekete devam etmesi bekleniyor.

Cardano (ADA) fiyatı kritik desteği kaybedebilir

Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) fiyatı, yılın başından bu yana artan bir destek hattını izliyor. Bu hareketi sırasında 15 Nisan tarihinde yılın en yüksek seviyesi olan 0,46 dolara ulaştı. Ancak, fiyat o zamandan beri düşüş trendinde işlem görüyor.

kripto para ADA grafik

11 Mayıs’taki ilk sıçramanın ardından, 26 Mayıs’ta başka bir düşüş riskiyle karşı karşıya kaldı. Ancak, hemen ardından başka bir sıçrama geldi.

Hattın 151 gündür geçerli olması nedeniyle, herhangi bir arıza büyük olasılıkla önemli bir düşüşe neden olacaktır. Bu durumda, en yakın destek noktası mevcut fiyatın %19 oranında altında olan 0,30 dolar seviyesinde olacaktır.

Öte yandan, olumlu hareketin devam etmesi durumunda 0,45 dolarda bulunan direnç noktasına doğru bir artış gerçekleşebilir.

RSI okumaları ise karışık. Gösterge Nisan sonunda 50’nin altına düştü ve şu anda hattı tekrar geri kazanma sürecinde.

Algorand (ALGO) fiyatı yılın en düşük seviyesine dokundu

ALGO fiyatı yılın başında bir sıçrama başlattı ancak 0,28 dolarda bulunan direnç bölgesini aşamadı. Aksine reddedildi ve keskin bir düşüş başladı. Bu düşüş hareketi kripto para biriminin Mayıs ayında yılın en düşük seviyesi olan 0,15 dolara dokunulmasına sebep oldu.

Şimdi, fiyat 2020’nin en düşük seviyesi olan 0,14 dolara doğru aşağı yönlü hareket ediyor. Düşüşün keskinliği nedeniyle, herhangi bir yükseliş dönüşü işareti yok.

Fiyat, art arda daha düşük günlük kapanışlarla altı gündür kırmızıda işlem görüyor. Bu da kesin bir zayıflık işaretidir.

Ayrıca, haftalık RSI 50’nin altında ve bu da düşüş trendinin başka bir işaretidir.

Bu düşüş görünümüne rağmen, eğer fiyat haftalık zaman diliminde 0,16 doların üzerinde kapanırsa, bir sonraki direnç noktası olan 0,21 dolar seviyesine doğru yukarı yönlü bir hareket başlatabilir.

EOS 2017’nin düşük seviyelerine doğru ilerliyor

EOS fiyatı Ağustos 2022’den bu yana düşüş trendi içinde işlem görüyor. Kripto para birimi Ocak 2023’te daha düşük bir zirve yaratarak bu süreçte alçalan bir direnç çizgisi oluşturdu. Ardından, fiyat 0,85 dolarda bulunan yatay destek alanına düştü.

Fiyat, son 12 ay içinde üçüncü kez bu seviyeye düştü.

Çizgilere her dokunulduğunda zayıfladıkları için, bu bölgeden nihai bir kırılma en olası senaryo gibi görünüyor. Bu olasılık 50’nin altında olan, azalmaya devam eden RSI tarafından destekleniyor.

Eğer bir arıza olursa bir sonraki destek noktası 0,45 dolarda olacak. 2017 sonundan beri bu seviyeye dokunulmadığını belirtmekte fayda var.

Bununla birlikte, alçalan direnç çizgisinden güçlü bir sıçrama ve kırılma, düşüş eğilimi gösteren EOS fiyat tahminini geçersiz kılacaktır. Bu durumda, 1,80 dolara bir artış söz konusu olabilir.

DOGE ayıları geri döndü

Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan DOGE fiyatı, Ekim 2022’de 0,12 dolardaki yatay direnç alanı tarafından reddedildiğinden beri düşüş trendi içinde işlem görüyor. Bu düşüş hareketi, fiyatı Haziran 2022’den beri yürürlükte olan artan bir destek hattına geri götürdü.

Hat çok uzun bir süredir yerinde olduğundan, ondan bir kopuş keskin bir düşüşü katalize edebilir.

Bu, fiyatın bu çizgiyi dördüncü kez ziyaret etmesi. Çizgiler, her dokunulduğunda daha da zayıflar. Bu nedenle, ondan nihai bir arıza en olası görünümdür.

Bu gerçekleşirse, DOGE fiyatı 2022’deki en düşük seviyelerine yani 0,05 dolar civarına geri dönebilir.

Bununla birlikte keskin bir sıçrama, bu düşüş hipotezini geçersiz kılar ve 0,12 dolarlık direnç alanına doğru bir artışa yol açabilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin