featured

Bu 3 altcoin yükseliş kaydedebilmek için çabalıyor! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında düşüş eğilimi devam ederken, bazı altcoin’ler toparlanmaya çalışıyorlar. Ancak kesin bir geri dönüş olduğu söylenemez.

Adından sıkça söz ettiren altcoin XRP, CMF’nin fiyatta yükseliş eğilimi oluşturmasının ardından beş aylık destek noktasından geri döndü. GALA, kısa vadeli teknik göstergelerde düşüş eğilimi gösterirken, 4 saatlik grafiğinde bir geri dönüş modeli gördü. NEAR ise yavaşladı. Ancak 16,4 dolar seviyesinde güçlü bir destek noktası buldu.

XRP

%61.8 Fibonacci desteğini geri kazanma girişiminde olan XRP, üç haftalık aşağı kanaldan çıkmayı başardı. Ardından satıcılar, 0,8029 dolar seviyesini savunurken %61.8 desteğinin korunmasıyla birlikte daha düşük zirvelere işaret etti. Bu aşamada da, azalan bir kanal oluşturdu.

Sonunda önemli bir destek seviyesinin kaybedilmesinin ardından boğalar, 5 aylık destek noktası olan 0,7292 dolar seviyesini korumak için direndiler. Böylece ve satış hissi hafifletildi.

Bu yazının yazıldığı sırada altcoin XRP 0,7443 dolardan işlem görüyor. Çoğunlukla, RSI ve fiyat uyum içinde görünüyor. Altcoin, aşırı satım seviyesini test ettikten sonra, 44 işaretli seviyeyi geri almayı istedi.

İlginç bir şekilde CMF yükseliş trendindeydi. Sıfır çizgisinin üzerine çıkmayı başardı ve alıcılara bir avantaj sağladı. Böylece, fiyatta bir boğa ayrışması oluşturmuş oldu. Bununla birlikte ADX, yavaşlamış gibi görünüyordu. Bu da XRP için zayıf bir yön eğiliminin varlığını doğruladı.

Near Protocol (NEAR)

Boğalar altcoin için 13,2 dolar seviyesindeki destek noktasını sağladılar. NEAR 10 Ocak tarihinde aşağı kanala bir kırılma gördü. Bundan sonra da bir fiyat keşfine girildi.

Altcoin, 15 Ocak tarihinde ATH’sini 20,597 dolara çıkarmak %56,7 oranında bir yatırım getirisi gördü. Bu yükseliş 10 Ocak tarihinin en düşük seviyesinden itibaren yaşanan yükseliş. O zamandan beri bir geri çekilme gördü. Bu geri çekilme sonucunda da 16,4 dolar seviyesinde destek buldu.

Bu yazının yazıldığı sırada altcoin 16,547 dolardan işlem görüyor. Altı gün boyunca 61 işaretini test ettikten sonra, RSI nihayet son iki günde 33 seviyesindeki desteği üçüncü kez test etmek için 30 puanlık keskin bir düşüş yaşadı. Şimdi ise RSI, 38’in üzerinde bir kapanışı sürdürmeye çalışırken fiyatla bir yükseliş ayrışması gördü.

OBV, geçen hafta yüksek fiyatları desteklemeyi sürdürdü. Bu da tutarlı bir satın alma baskısı gerektirdi. Ancak, DMI düşüş eğilimi göstermeye devam etti.

GALA

Altcoin GALA 26 Kasım tarihinde ATH’sine dokunduğundan beri, %50 ve %61.8 Fibonacci desteğini kaybederken ısrarla daha düşük zirveleri ve dipleri işaretledi. Yakın zamanda aşağı kanaldaki kırılma, kısa vadeli tedarik bölgesinden tersine döndü.

altcoin GALA grafik

Şimdi ise GALA, 4 saatlik grafiğinde düşen bir takoz şekli oluşturdu. Boğalar için en yakın test noktası 20-SMA seviyesi.

Bu yazının yazıldığı sırada GALA, ATH’sinin %65,1 altında 0,283 dolardan işlem görüyor. RSI, son üç hafta boyunca yarı çizginin üzerinde kalmak için mücadele etti. Şimdi ise 37 işaretli direnci test etti ve onu aşmaya çalışıyor. Bu seviyenin üzerinde sürekli bir kapanış, olası bir düşen kama kırılmasını destekleyebilir. Ancak, CMF dik bir düşüşün ardından zayıf sinyaller verdi. Düşük hacimleri işaret ettikten sonra düşüş eğilimi sergiledi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin